Το χρέος των πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 τρισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το χρέος των πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 τρισ. δολάρια
Το συνολικό χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά περίπου 16 δισ. δολάρια στα 17,06 τρισ. δολάρια, επίσης νέο ρεκόρ.

Σημαντική αύξηση κατέγραψε το χρέος των πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ για το β' τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στα χρονικά το όριο του 1 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με έκθεση του παραρτήματος της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) στη Νέα Υόρκη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Όπως αναφέρει η New York Fed, το συνολικό χρέος των πιστωτικών καρτών αυξήθηκε κατά 45 δισ. δολάρια ή 4% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2023, με το συνολικό χρέος των πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ να φτάνει τα 1,03 τρισ. δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο απ' όταν άρχισε η καταγραφή των εν λόγω στατιστικών το 2003.

Το συνολικό χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά περίπου 16 δισ. δολάρια στα 17,06 τρισ. δολάρια, επίσης νέο ρεκόρ, ανέφερε το CNBC.

Καθώς αυξανόταν η χρήση της κάρτας, αυξανόταν και το ποσοστό καθυστερήσεων στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων των πολιτών.

Το χρέος των πιστωτικών καρτών με καθυστέρηση 30 ή περισσότερων ημερών αυξήθηκε στο 7,2% το δεύτερο τρίμηνο, από 6,5% το πρώτο τρίμηνο και το υψηλότερο ποσοστό από το πρώτο τρίμηνο του 2012, αν και κοντά στο μακροχρόνιο φυσιολογικό, δήλωσαν αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας. Η συνολική καθυστέρηση του χρέους αυξήθηκε στο 3,18% από 3%.

Το χρέος σε άλλες κατηγορίες παρουσίασε μόνο μέτριες αλλαγές. Τα νέα ενυπόθηκα δάνεια αυξήθηκαν κατά 393 δισ. δολάρια, αν και το συνολικό χρέος των ενυπόθηκων δανείων μειώθηκε λίγο πάνω από τα 12 τρισ. δολάρια.

Τα δάνεια αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 20 δισ. δολάρια σε 1,58 τρισ. δολάρια και τα φοιτητικά δάνεια μειώθηκαν σε 1,57 τρισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο «χτύπημα» για ΗΠΑ - Υποβάθμιση 10 τραπεζών από Moody's

ΑΑΔΕ: Απλήρωτοι φόροι 2,8 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους -Χρέη στην Εφορία έχουν 4.184.656 φορολογούμενοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider