Κερδίζουν έδαφος τα ηλεκτρονικά σουπερμάρκετ – Τι ψωνίζουν οι Έλληνες online

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κερδίζουν έδαφος τα ηλεκτρονικά σουπερμάρκετ – Τι ψωνίζουν οι Έλληνες online
Τι αγοράζουν online οι Έλληνες καταναλωτές. Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές και ποια είναι η καλύτερη ημέρα για τα ηλεκτρονικά σουπερμάρκετ.

Στα 153 εκατ. ευρώ αποτιμάται ο συνολικός τζίρος των online σουπερμάρκετ το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφοντας αύξηση 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι και νέο ποσό ρεκόρ.

Εκτός από τον τζίρο που εξαρτάται άμεσα και από την άνοδο των τιμών των προϊόντων αξιοσημείωτη αύξηση της τάξης του 11% κατέγραψε σε σχέση με πέρσι και ο αριθμός των παραγγελιών που πραγματοποιήθηκαν online.

Η εκτίμηση αυτή της Convert Group βασίζεται στα στοιχεία που συγκεντρώνει από τις αλυσίδες σουπερμάρκετ που συμμετέχουν στο «eRetail Audit Panel» της εταιρείας ερευνών, οι οποίες πραγματοποιούν περίπου το 85% του συνολικού τζίρου της αγοράς.

Οι πωλήσεις των εν λόγω αλυσίδων το πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκαν στα 130 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 11% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2022. Το ενδιαφέρον είναι πως η μέση αξία των «online καλαθιών» παρέμεινε σταθερή σε σχέση με πέρσι. Αυτό που άλλαξε ήταν ο αριθμός των προϊόντων που μπαίνει σε κάθε καλάθι, ο οποίος ήταν μειωμένος κατά 9% και η μέση τιμή των προϊόντων που αυξήθηκε κατά 9%.

Ειδικότερα, το μέσο ψηφιακό καλάθι αγορών έχει αξία 77,6% και περιλαμβάνει 32,3 προϊόντα. Στις βασικές κατηγορίες προϊόντων οι περισσότερες πωλήσεις σε όρους τζίρου αφορούν τα φρέσκα τρόφιμα και ακολουθούν τα συσκευασμένα τρόφιμα, τα προϊόντα καθαρισμού, τα αναψυκτικά και άλλα soft drinks και τα προϊόντα ευεξίας και ομορφιάς.

Στα φρέσκα τρόφιμα τα προϊόντα που αγοράζουν πιο συχνά οι καταναλωτές είναι φρούτα και λαχανικά, τυριά, γάλα, νωπά κρέατα, γιαούρτι και αλλαντικά. Στα συσκευασμένα τρόφιμα πρώτα σε πωλήσεις είναι τα είδη πρωϊνού και ακολουθούν τα σνακ.

Οι περισσότερες αγορές από online σουπερμάρκετ γίνονται τις καθημερινές και ειδικά στην αρχή της εβδομάδας. Οι καλύτερες ημέρες για online αγορές από σουπερμάρκετ φαίνεται ότι είναι η Δευτέρα και οι Τρίτη όπου καταγράφονται περίπου το 33,5% των συναλλαγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider