Κίνα: «Καμπάνα» ΔΝΤ για εξασθένηση της οικονομικής ανάπτυξης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: «Καμπάνα» ΔΝΤ για εξασθένηση της οικονομικής ανάπτυξης
Η κινεζική οικονομία επιβραδύνεται λόγω της κάμψης των ιδιωτικών επενδύσεων, της υποχώρησης των εξαγωγών και τη μειωμένης εγχώριας ζήτησης.

Για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας έκανε λόγο την Πέμπτη η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζούλι Κόζακ, μετά από την τόνωση που έδωσε στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου κατά το α' τρίμηνο του 2023 η άρση των lockdown για τον κορονοϊό.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Κόζακ ανέφερε πως η κινεζική οικονομία επιβραδύνεται λόγω της κάμψης των ιδιωτικών επενδύσεων, της υποχώρησης των εξαγωγών και τη μειωμένης εγχώριας ζήτησης.

«Έτσι, η μεγάλη οικονομία για την ανάπτυξη της Κίνας είναι αυτής μιας οικονομίας που επιβραδύνει, εντός των εκτιμήσεων που είχαμε κάνει τον Απρίλιο» δήλωσε η Κόζακ.

Ακόμα, η αξιωαματούχος του Ταμείου είπε πως το ΔΝΤ παρατηρεί την πορεία του πληθωρισμού στην Κίνα.

Όπως ανακοινώθηκε προ ημερών, οι τιμές παραγωγού στη χώρα υποχώρησαν κατά 5,4% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και κατά 0,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με έρευνα του Reuters. Ήταν ο ένατος διαδοχικός μήνας πτώσης των τιμών σε ετήσια βάση αλλά και η μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο του 2015.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

IIF: 22 δισ. δολάρια «μάζεψαν» οι αναδυόμενες οικονομίες τον Ιούνιο

ΗΠΑ: Κάτω από τις εκτιμήσεις οι τιμές παραγωγού τον Ιούνιο - Κοντά σε χαμηλό 3 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider