Γερμανία: Σε χαμηλό 5 ετών οι συμφωνίες για εμπορικά ακίνητα - Πτώση 50% σε έξι μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Σε χαμηλό 5 ετών οι συμφωνίες για εμπορικά ακίνητα - Πτώση 50% σε έξι μήνες
Η στασιμότητα στη Γερμανία αντανακλά τις εξελίξεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Σουηδία, η Ιρλανδία και η Βρετανία.

Οι συμφωνίες στην αγορά εμπορικών ακινήτων της Γερμανίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από -τουλάχιστον- το 2017, σε ένα δείγμα των επιπτώσεων που έχουν τα αυξημένα επιτόκια, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Ο όγκος των συμφωνιών στον κλάδο για το πρώτο εξάμηνο του 2023 διαμορφώθηκε στα 14,9 δισ. ευρώ, μειωμένος κατά 50% σε σχέση με το β' εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας real estate JLI. Το ποσό είναι κατά 2/3 κάτω από το μέσο όρο της τελευταίες 5ετίας.

Το Bloomberg παρατηρεί πως η στασιμότητα στη Γερμανία αντανακλά τις εξελίξεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Σουηδία, η Ιρλανδία και η Βρετανία. Η αγορά των εμπορικών ακινήτων έχει «παγώσει» λόγω των διαφωνιών μεταξύ των αγοραστών και των πωλητών για τις τιμές.

Η άνοδος των επιτοκίων έχει αυξήσει το κόστος δανεισμού, ωθώντας τους επενδυτές ακινήτων να ζητούν υψηλότερες αποδόσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερες τιμές προσφοράς.

Σύμφωνα με την JLI, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ρυθμός συρρίκνωσης της αγοράς επιβραδύνεται, με τις ετήσιες μειώσεις να γίνονται λιγότερο έντονες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Η «εικόνα» σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Άνοδος 20% στις τιμές, πόσο πωλούνται οι βίλες

gazzetta
gazzetta reader insider insider