Βρετανία: Επίβλεψη στις τράπεζες για τα καλύτερα επιτόκια αποταμίευσης στους καταναλωτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Επίβλεψη στις τράπεζες για τα καλύτερα επιτόκια αποταμίευσης στους καταναλωτές
Ώστε να συζητηθεί ο πως θα συζητηθεί η μετάδοση των υψηλότερων επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoΕ) προς τους καταναλωτές. 

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, ανακοίνωσε πως εγκρίνει τους ελέγχους από την χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της χώρας (FCA) για να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες μεταβιβάζουν καλύτερα επιτόκια αποταμίευσης στους καταναλωτές.

Σημειώνεται πως οι 4 μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας -Barclays, HSBC, Lloyds και NatWest- είχαν την Τρίτη συνάντηση με την FCA ώστε να συζητηθεί ο πως θα συζητηθεί η μετάδοση των υψηλότερων επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoΕ) προς τους καταναλωτές.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Χαντ ανέφερε πως «τα αυξημένα επιτόκια πρέπει να φανούν και στους αποταμιευτές. Η FCA έχει την πλήρη στήριξη μου για να διασφαλίσει πως οι τράπεζες "περνούν" τα καλύτερα επιτόκια, όπως θα έπρεπε να κάνουν».

Η FCA επρόκειτο ήδη να υποβάλει έκθεση στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβούλιο μέχρι το τέλος Ιουλίου σχετικά με το πόσο καλά οι τράπεζες υποστηρίζουν τους αποταμιευτές.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών οι τράπεζες συμφώνησαν με τον Χαντ σε έναν «πλάνο» για τη βοήθεια των ανθρώπων που αγωνίζονται να πληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια, καθώς η κρίση του κόστους ζωής πλήττει τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Αύξηση πωλήσεων για την Sainsbury's, καθώς υποχωρεί ο πληθωρισμός των τροφίμων

Οργή στη Βρετανία για Λιζ Τρας: Έβγαλε 93.000 ευρώ σε 4 ώρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider