Bloomberg για εκλογές: Οι αγορές ελπίζουν σε μια νέα σταθερή κυβέρνηση - Κίνδυνος «αντιστροφής της δυναμικής» από μία γ' κάλπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg για εκλογές: Οι αγορές ελπίζουν σε μια νέα σταθερή κυβέρνηση - Κίνδυνος «αντιστροφής της δυναμικής» από μία γ' κάλπη
Στις σημερινές εκλογές αναφέρεται το Bloomberg, σημειώνοντας ότι οι επενδυτές αναμένουν νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και επισημαίνοντας τον κίνδυνο να «αντιστραφεί η δυναμική» των αγορών μετοχών και ομολόγων, σε περίπτωση που χρειαστεί προσφυγή στις κάλπες για τρίτη φορά. 

Στις σημερινές εκλογές αναφέρεται το Bloomberg, σημειώνοντας ότι οι επενδυτές αναμένουν νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και επισημαίνοντας τον κίνδυνο να «αντιστραφεί η δυναμική» των αγορών μετοχών και ομολόγων, σε περίπτωση που χρειαστεί προσφυγή στις κάλπες για τρίτη φορά.

«Οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα σχεδόν ένα μήνα, για να αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με τον πρώην πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον πιο πιθανό νικητή, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου» αναφέρει συγκεκριμένα το Bloomberg, καθώς όπως σημειώνει, η κάλπη της 21ης Μαΐου «έδειξε» ως σχεδόν βέβαιο νικητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

«Η πρόκληση είναι αν θα μπορέσει να συγκεντρώσει μια μονοκομματική κυβέρνηση ή για ακόμα μία φορά δεν θα εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία» παρατηρεί.

Όπως παρατηρεί το δημοσίευμα, μια κυβέρνηση συνασπισμού δεν φαίνεται να βρίσκεται στο «τραπέζι», καθώς κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν επιθυμεί συνεργασία. «Αυτό σημαίνει ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος του, μπορεί να διεξαχθούν τρίτες εκλογές σε περίπου ένα μήνα» σημειώνεται.

Παράλληλα, το Bloomberg κάνει μνεία και στις επιδόσεις των αγορών μετοχών και ομολόγων, οι οποίες σημείωσαν άνοδο μετά τις εκλογές του Μαΐου, όπως τονίζεται, «καθώς οι επενδυτές ανέμεναν μια πιθανή νίκη Μητσοτάκη την Κυριακή - κάτι που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μία σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική πορεία που ήδη εφαρμόζεται».

Ακόμα, όμως επισημαίνει το δημοσίευμα, «εάν χρειαστούν και τρίτες εκλογές, υποδεικνύοντας περισσότερη αστάθεια, η δυναμική της αγοράς μπορεί να αντιστραφεί, ακόμα και αν η Ελλάδα προσπαθεί να ανακτήσει το καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας που έχασε πριν από 13 χρόνια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η κάλπη της βέβαιης πρωτιάς και ο εφιάλτης της πολυκομματικής Βουλής

Η «προίκα» του νέου υπουργείου Οικογένειας και η γυναίκα-έκπληξη στο «τιμόνι» του

Γιατί οι αναλυτές «ψηφίζουν» ελληνικές τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider