Βρετανία: Σε χαμηλό 3 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Σε χαμηλό 3 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούνιο
Σύμφωνα με τα στοιχεία των PMI που καταρτίζει η S&P Global. 

Επιβράδυνση εμφάνισε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βρετανία για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία των PMI που καταρτίζει η S&P Global.

Ο σύνθετος PMI για τη βρετανική οικονομία έπεσε στις 52,8 μονάδες έναντι 54 μονάδων τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 53,6 μονάδες. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη εδώ και 3 μήνες.

Ο PMI για τον κλάδο της μεταποίησης στη Βρετανία έπεσε στις 46,2 μονάδες από 47,1 μονάδες τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 46,8 μονάδες.

Ο PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών στη Βρετανία υποχώρησε στις 53,7 μονάδες έναντι 55,2 μονάδων τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 54,8 μονάδες.

Σημειώνεται πως κάθε μέτρηση υπό των 50 μονάδων φανερώνει συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Εξαίρεση στην καθοδική πορεία αποτέλεσε η ισχυρότερη αύξηση των προσλήψεων από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία δημιούργησε υψηλότερη αύξηση των μισθών και τροφοδότησε τις πληθωριστικές πιέσεις στον τομέα των υπηρεσιών, σύμφωνα με την έκθεση.

Σε σχετική του δήλωση ο Κρις Ουίλιαμσον, οικονομολόγος της S&P Global, αναφέρει -μεταξύ άλλων- πως τα στοιχεία δείχνουν ότι «η βρετανική οικονομία έχασε και πάλι τη δυναμική της μετά από μια σύντομη αναπτυξιακή έξαρση την άνοιξη και φαίνεται ότι θα αποδυναμωθεί περαιτέρω τους ερχόμενους μήνες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Μικρή αύξηση των λιανικών πωλήσεων για τον Μάιο

Απρόσμενη επιδείνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Γερμανία και Γαλλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider