«Βουτιά» 10,5% για το ουκρανικό ΑΕΠ το α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Βουτιά» 10,5% για το ουκρανικό ΑΕΠ το α' τρίμηνο
Το ουκρανικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 10,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο

Το ουκρανικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 10,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η μείωση ήταν μικρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομία προσαρμόζεται στα γεγονότα που ακολούθησαν τη ρωσική εισβολή ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Το υπουργείο ανέφερε ότι αρχικά ανέμενε το ΑΕΠ να μειωθεί κατά 14,1% το πρώτο τρίμηνο του 2023.

«Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η ουκρανική οικονομία προσαρμόζεται και ανακάμπτει με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις», δήλωσε η Γιούλια Σβιριντένκο, που εκτελεί χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να επικεντρώνεται στη σταθεροποίηση της κατάστασης στον ενεργειακό τομέα και στην επίλυση προβλημάτων επιμελητείας που σχετίζονται με τις ουκρανικές εξαγωγές.

Η ουκρανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά περίπου ένα τρίτο πέρυσι ύστερα από τη ρωσική εισβολή. Φέτος, κυβέρνηση και αναλυτές αναμένουν οριακή ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποντάρουν Ελλάδα και για το καλοκαίρι του 2026 οι αεροπορικές

Αγγελίες εργασίας: Ποιες ειδικότητες έχει ανάγκη η ελληνική αγορά και ποιες αναζητά η Ευρώπη - Πως «φιλτράρονται» τα βιογραφικά

Ενεργειακή Φτώχεια: Το κρυφό κοινωνικό κόστος πίσω από το φως και τη θέρμανση

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider