«Βουτιά» 10,5% για το ουκρανικό ΑΕΠ το α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 10,5% για το ουκρανικό ΑΕΠ το α' τρίμηνο
Το ουκρανικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 10,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο

Το ουκρανικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 10,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η μείωση ήταν μικρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομία προσαρμόζεται στα γεγονότα που ακολούθησαν τη ρωσική εισβολή ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Το υπουργείο ανέφερε ότι αρχικά ανέμενε το ΑΕΠ να μειωθεί κατά 14,1% το πρώτο τρίμηνο του 2023.

«Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η ουκρανική οικονομία προσαρμόζεται και ανακάμπτει με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις», δήλωσε η Γιούλια Σβιριντένκο, που εκτελεί χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να επικεντρώνεται στη σταθεροποίηση της κατάστασης στον ενεργειακό τομέα και στην επίλυση προβλημάτων επιμελητείας που σχετίζονται με τις ουκρανικές εξαγωγές.

Η ουκρανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά περίπου ένα τρίτο πέρυσι ύστερα από τη ρωσική εισβολή. Φέτος, κυβέρνηση και αναλυτές αναμένουν οριακή ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Μονόδρομος η αυτοδυναμία – Το σκορ του πρώτου αγώνα δεν μετράει

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία προκάλεσαν «τρόμο» στις αγορές - Σε υψηλό 3 μηνών οι εκροές

Εγκαίνια για το νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων της Ford

gazzetta
gazzetta reader insider insider