Η Γέλεν «βλέπει» νέες συγχωνεύσεις τραπεζών - «Καμπανάκι» για τα ακίνητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γέλεν «βλέπει» νέες συγχωνεύσεις τραπεζών - «Καμπανάκι» για τα ακίνητα
Τα stress tests των μεγαλύτερων τραπεζών έδειξαν ότι έχουν αρκετά κεφάλαια για να χειριστούν τυχόν «αναποδιές» και η ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ισχυρή.

Δεδομένου του γενικότερου ασταθούς περιβάλλοντος στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, είναι πιθανό κάποιες μικρότερες τράπεζες να συγχωνευθούν, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

«Βλέπω συγχωνεύσεις στο μέλλον, είναι ένα πράγμα που δεν θα με εξέπληξε» υπογράμμισε σε συνέντευξή της στο «Squawk Box» του CNBC. Ωστόσο, επεσήμανε πως δεν θα ήθελε να δει το τραπεζικό σύστημα να απειλείται με περαιτέρω συγχωνεύσεις , αλλά θα ήταν κατανοητό δεδομένης της πίεσης στα κέρδη που αντιμετωπίζουν ορισμένα μικρότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε επίσης ότι αναμένει «να υπάρξουν ζητήματα» στον τομέα των εμπορικών ακινήτων δεδομένης της μεταβαλλόμενης κατάστασης στην αγορά εργασία.

«Έχουμε δει μια τόσο μεγάλη αλλαγή στις στάσεις και τις συμπεριφορές απέναντι στην τηλεργασία. Και ειδικά σε ένα περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων. Νομίζω ότι οι τράπεζες προετοιμάζονται σε γενικές γραμμές για ορισμένες αναδιαρθρώσεις αλλά και για τις δυσκολίες που ενδέχεται να ακολουθήσουν» διεμήνυσε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα stress tests των μεγαλύτερων τραπεζών έδειξαν ότι έχουν αρκετά κεφάλαια για να χειριστούν τυχόν «αναποδιές» με την ίδια να εκτιμά πως πως η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρή και ενώ «θα υπάρξει κάποιος "πόνος", οι τράπεζες θα είναι σε θέση να διαχειριστούν την πίεση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Αύξηση κερδών με ετήσιο ρυθμό 20% έως το 2025 – Ετήσια αύξηση χορηγήσεων κατά 25% - Μέρισμα από τα κέρδη του 2023

Volta Villa Rodo: Η Κρήτη αποκτά στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι μία ονειρική seafront βίλα

Οι S&P Global και Moody's αναθεωρούν θετικά τις προοπτικές για την United Group

gazzetta
gazzetta reader insider insider