ΗΠΑ: Διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος σε υψηλό 6 μηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος σε υψηλό 6 μηνών
Οι εισαγωγές ανέκαμψαν ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν.

Ισχυρή διεύρυνση σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, φτάνοντας σε υψηλό έξι μηνών, καθώς οι εισαγωγές ανέκαμψαν ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν, μια τάση που εάν διατηρηθεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα ενισχύθηκε κατά 23% ή 14 δισ. δολάρια, στα 74,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Παράλληλα, τα στοιχεία Μαρτίου αναθεωρήθηκαν για να δείξουν συρρίκνωση του ελλείμματος στα 60,6 δισ. δολάρια από τα 64,2 δισ. δολάρια προηγουμένως.

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν διεύρυνση στα 75,8 δισ. δολάρια.

Η αξία των εισαγωγών αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε 1,5% στα 323,6 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 3,6% στα 249 δισ. δολάρια. Στα επιμέρους στοιχεία, αυξήθηκαν οι εισαγωγές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, βιομηχανικών προμηθειών, κινητών τηλεφώνων και άλλων ειδών οικιακής χρήσης, ενώ υποχώρησαν οι εξαγωγές πετρελαίου και κοσμημάτων.

Σε προσαρμοσμένη βάση για τον πληθωρισμό, το έλλειμμα του εμπορικού εμπορίου του Απριλίου αυξήθηκε στα 95,8 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό από τον Ιούνιο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στο 41% η δημοτικότητα του Μπάιντεν - Τι ανησυχεί τους Αμερικανούς

S&P: Σε υψηλό 13 ετών οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων στις ΗΠΑ

Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: Υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ο Κρις Κρίστι

gazzetta
gazzetta reader insider insider