Στην Ολλανδία το «χειρότερο αεροδρόμιο του κόσμου» - «Απολύτως θλιβερό» τονίζουν οι αεροπορικές 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Ολλανδία το «χειρότερο αεροδρόμιο του κόσμου» - «Απολύτως θλιβερό» τονίζουν οι αεροπορικές 
Η διοίκηση του Σίπχολ υποστηρίζει πως έχασε έσοδα ύψους 1,6 δισ ευρώ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ στην Ολλανδία χαρακτηρίστηκε ως το χειρότερο αεροδρόμιο του κόσμου από τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), Γουΐλι Γουάλς.

Μιλώντας στην ετήσια συνέλευση της IATA στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, ο Γουάλς ανέφερε πως οι επιδόσεις του Σίπχολ είναι «χάλια», τονίζοντας πως «ταυτόχρονα θέλουν να αυξήσουν τα τέλη. Είναι απολύτως αξιολύπητο, εντελώς απαράδεκτο» τόνισε το στέλεχος της IATA.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι αεροπορικές εταιρείας έχουν υπογραμμίζει τη διαφωνία τους στις ολλανδικές αρχές για το ότι η διοίκηση του Σίπχολ έχει προχωρήσει σε αύξηση 12% επί των τελών προσγείωσης των αεροπλάνων από την 1η Απριλίου.

Ενώ οι αεροπορικές εταιρείες καταγράφουν μεγάλη αύξηση των εσόδων τους, που οφείλεται στην εκτίναξη των ναύλων, τα αεροδρόμια δυσκολεύονται να κάνουν το ίδιο, καθώς δεν έχουν την ίδια ευελιξία να αυξάνουν τις τιμές σε τέλη και τιμολόγια που είναι σταθερά, ρυθμιζόμενα ή εμπορικά διαπραγματεύσιμα.

Ο Γουάλς ανακοίνωσε διπλασιασμό των προβλέψεων για τα παγκόσμια κέρδη του κλάδου για το 2023.

Η διοίκηση του Σίπχολ υποστηρίζει πως έχασε έσοδα ύψους 1,6 δισ. ευρώ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ακόμα υποστήριξε ότι το Σίπχολ έχει τα χαμηλότερα ποσοστά αύξησης μεταξύ των μεγάλων αεροδρομίων κόμβων στην Ευρώπη, ακόμη και μετά τη φετινή αύξηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Απρόσμενη πτώση στις παραγγελίες εργοστασίων τον Απρίλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider