Tesla: Ο Μασκ πάει για... δουλειές στην Κίνα - Η πρώτη επίσκεψη μετά από 3 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Ο Μασκ πάει για... δουλειές στην Κίνα - Η πρώτη επίσκεψη μετά από 3 χρόνια
Η αγορά της Κίνας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που δραστηριοποιείται η Tesla -μετά από τις ΗΠΑ-.

Ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, αναμένεται εντός της τρέχουσας εβδομάδας να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κίνα έχοντας στον «στόχαστρο» τα περιθώρια επέκτασης της εταιρείας του στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτροκίνησης στον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Μασκ αναμένεται να έχει συναντήσεις με κρατικούς αξιωματούχους της Κίνας χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει γνωστό το ποιοι θα είναι οι εν λόγω αξιωματούχοι και τα θέματα που θα τεθούν στις επαφές που θα έχει ο Μασκ με αυτούς.

Υπενθυμίζεται πως η αγορά της Κίνας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που δραστηριοποιείται η Tesla -μετά από τις ΗΠΑ-, ενώ το εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαγκάη είναι το μεγαλύτερο που έχει η εταιρεία διεθνώς.

Ακόμα, ο Μασκ είναι ο επικεφαλής της Twitter, με τη λειτουργία της πλατφόρμας να είναι απαγορευμένη στην Κίνα αν και ορισμένοι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Twitter μέσω VPN.

Η φυσική παρουσία του Μασκ στην Κίνα θα είναι η πρώτη από τις αρχές του 2020, όταν η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε το Πεκίνο σε σειρά lockdown ανά τη χώρα, επηρεάζοντας αρνητικά την παραγωγή της Tesla στην ασιατική χώρα.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης σε μια χρονική στιγμή που η Tesla ασχολείται με πολλαπλά θέματα, περιλαμβανομένου ενός εντεινόμενου ανταγωνισμού με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που εξάγουν τα δικά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς η ζήτηση στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου αποδυναμώνεται.

Η Tesla μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία ενημέρωση για τα σχέδιά της να αυξήσει την παραγωγή σε 450.000 αυτοκίνητα ετησίως στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, παρότι είχε αναφέρει τον Απρίλιο ότι μπορεί να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη που θα παράγει συσσωρευτές Megapack.

Η εταιρεία έχει υποβάλει στις τοπικές κινεζικές αρχές σχέδια επέκτασης των δυνατοτήτων παραγωγής συστημάτων μετάδοσης ισχύος στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη που θα ανέρχονται στις 1,7 εκατομμύρια μονάδες ετησίως.

Ο κρατικός σχεδιαστής της Κίνας παλεύει με το πλεόνασμα δυναμικότητας στην αυτοκινητοβιομηχανία της με περισσότερους από 100 παίκτες και είναι επιφυλακτικός όσον αφορά την έγκριση νέας παραγωγικής δυναμικότητας.

Ο Μασκ είχε δηλώσει στο CNBC νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι «υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ως προς τις δυνατότητές μας να επεκταθούμε» προσθέτοντας ότι «δεν είναι θέμα ζήτησης».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μασκ ανέφερε ότι οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας «πρέπει να ανησυχούν τον καθένα».

Η Tesla χτίζει ένα εργοστάσιο στο Μεξικό το οποίο αναμένεται να παράγει ένα χαμηλότερου κόστους ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα της επόμενης γενιάς αυτοκινήτων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nvidia: Νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης - Μια «ανάσα» από το κλαμπ με κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δολαρίων

Rolls-Royce: Πιθανό «μαχαίρι» σε χιλιάδες θέσεις εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider