Σε ύφεση η οικονομία της Γερμανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ύφεση η οικονομία της Γερμανίας
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γερμανίας συρρικνώθηκε 0,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε ύφεση εισήλθε η οικονομία της Γερμανίας, καταγράφοντας συρρίκνωση άνω των αρχικών εκτιμήσεων το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι δαπάνες των νοικοκυριών συμπιέστηκαν από τον υψηλό πληθωρισμό.

Ειδικότερα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γερμανίας συρρικνώθηκε 0,3% από το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας Destatis, που είναι χαμηλότερη από τα προκαταρκτικά στοιχεία. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει πως δεν θα υπάρξει ανάπτυξη.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2022 η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε 0,4%, που σημαίνει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης έχει εισέλθει πλέον σε ύφεση (δύο τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης).

«Η επιμονή των υψηλών αυξήσεων των τιμών συνέχισε να επιβαρύνει τη γερμανική οικονομία στις αρχές του έτους», ανέφερε η Destatis.

Στα επιμέρους στοιχεία, τα νοικοκυριά αγόρασαν λιγότερα νέα αυτοκίνητα ενώ ξόδεψαν και λιγότερα σε τρόφιμα και ποτά, ρούχα και υποδήματα το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς οι μισθοί δεν έφτασαν τον πληθωρισμό, πρόσθεσε η Destatis.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα πληθωριστική «βόμβα» στη Γερμανία από την έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού

Fitch: Υποβάθμισε σε «αρνητικές» τις προοπτικές του αμερικανικού αξιόχρεου - «Θρίλερ» στις αγορές

FT: Κέρδη από δεσμευμένα ρωσικά κεφάλαια 200 δισ. ευρώ θέλει να στείλει η ΕΕ στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider