Ντάιμον (JP Morgan): «Μέρος της κρίσης» τελειώνει, μετά τη διάσωση της First Republic

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντάιμον (JP Morgan): «Μέρος της κρίσης» τελειώνει, μετά τη διάσωση της First Republic
Το μήνυμα ότι η κρίση που οδήγησε στην κατάρρευση τρεις περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ, μέσα σε διάστημα δύο μηνών, έχει τελειώσει στο μεγαλύτερο μέρος της, μετά την εξεύρεση λύσης για την First Republic, απέστειλε ο επικεφαλής της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον. 

Το μήνυμα ότι η κρίση που οδήγησε στην κατάρρευση τρεις περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ, μέσα σε διάστημα δύο μηνών, έχει τελειώσει στο μεγαλύτερο μέρος της, μετά την εξεύρεση λύσης για την First Republic, απέστειλε ο επικεφαλής της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η διάσωση της First Republic, η οποία τέθηκε υπό τον έλεγχο των αμερικανικών ρυθμιστικών Αρχών, προτού περάσει στα χέρια της JP Morgan, θα βοηθήσει να σταθεροποιηθεί το σύστημα, σημειώνοντας ότι το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές.

Όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση η Υπηρεσία Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνιας, η JPMorgan «θα αναλάβει όλες τις καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των ανασφάλιστων καταθέσεων, και ουσιαστικά όλων των περιουσιακών στοιχείων» της First Republic.

Η First Republic βρέθηκε ξανά υπό πίεση, αφ'ότου ανακοίνωσε «βουτιά» 40% στις καταθέσεις της κατά το α' τρίμηνο, με τη μετοχή της να οδηγείται σε κατακόρυφη πτώση. Συγκεκριμένα, η μετοχή της έχει «κατρακυλήσει» 97% από τις αρχές του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» Morgan Stanley για τις αμερικανικές μετοχές - «Η Fed μπορεί να εκπλήξει αρνητικά τις αγορές»

Εβδομάδα αποφάσεων για Fed και ΕΚΤ: Τι θα κάνουν με τα επιτόκια - Τα καθοριστικά στοιχεία και τα διλήμματα για το μετά

gazzetta
gazzetta reader insider insider