Goldman: Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη στην Κίνα θα δώσουν νέα πνοή στις μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman: Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη στην Κίνα θα δώσουν νέα πνοή στις μετοχές
Ένα καλό τρίμηνο σε επίπεδο κερδοφορίας εταιρειών, θα μπορούσε να βοηθήσει τις κινεζικές μετοχές να ανακτήσουν το μομέντουμ που χάθηκε μετά το αρχικό κύμα αισιοδοξίας από το εκ νέου «άνοιγμα» της χώρας μετά την απομόνωση λόγω Covid, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Ένα καλό τρίμηνο σε επίπεδο κερδοφορίας εταιρειών, θα μπορούσε να βοηθήσει τις κινεζικές μετοχές να ανακτήσουν το μομέντουμ που χάθηκε μετά το αρχικό κύμα αισιοδοξίας από το εκ νέου «άνοιγμα» της χώρας μετά την απομόνωση λόγω Covid, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Από όλες τις κινεζικές επιχειρήσεις που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα α' τριμήνου, το 90% έχει δώσει θετικό guidance για τα κέρδη, πάνω από το ιστορικό μέσο επίπεδο του 60 με 70% , σημείωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Sunil Koul, στρατηγικός αναλυτής μετοχών του οίκου για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Οι περισσότερες εταιρίες είναι πιθανό να καταγράψουν αύξηση 20% στην κερδοφορία τους, πρόσθεσε.

Η πλειοψηφία των ηγέτιδων επιχειρήσεων που έχουν ήδη ανακοινώσει οικονομικά μεγέθη, όπως η κατασκευάστρια μπαταριών Amperex Technology, ο κολοσσός των ποτών Kweichow Moutai, η China Mobile ή η Wanhua Chemical Group Co., εμφάνισαν ισχυρότερα του αναμενόμενου κέρδη.

Η ενθαρρυντική εικόνα δίνει ελπίδα στους επενδυτές μετά τις ρευστοποιήσεις ύψους 466 δισ. δολαρίων στις κινεζικές μετοχές που πυροδότησαν οι γεωπολιτικές εντάσεις αυτόν τον μήνα, στέλνοντας τον δείκτη MSCI China στο χειρότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2004. Η ευρύτερη πίεση στις μετοχές της χώρας έρχεται επίσης σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί διαχειριστές funds και οπαδοί των long θέσεων ξεπουλούν τις κινεζικές μετοχές που διαπραγματεύονται στην Αμερική, ενώ τα ασιατικά funds ξαναβλέπουν με καλό μάτι την Ινδία έναντι της Κίνας.

Τα τελευταία στοιχεία «στηρίζουν την προοπτική να δούμε ισχυρότερη ανάκαμψη κερδών στην Κίνα, το οποίο εκτιμώ πως βραχυπρόθεσμα θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις αγορές», είπε ο Koul και πρόσθεσε: «Αυτή και η επόμενη εβδομάδα είναι πολύ σημαντική για την Κίνα, καθώς ανακοινώνουν αποτελέσματα οι περισσότερες επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που συγκέντρωσε το Bloomberg, τα αθροιστικά κέρδη ανά μετοχή για τα μέλη του δείκτη MSCI China Index αναμένεται να αυξηθούν κατά 11% ανά έτος σε γιουάν για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, ήτοι στο πρώτο πλήρες τρίμηνο μετά το εκ νέου άνοιγμα της χώρας. Η εκτίμηση ακολουθεί έπειτα από πέντε διαδοχικά τρίμηνα πτώση, με χαρακτηριστικό το -11% που καταγράφηκε το τρίμηνο έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ισχύς των ευρωαγορών στο έλεος μιας ύφεσης στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider