Σνάμπελ (ΕΚΤ): Πιθανή μία νέα αύξηση 50 μονάδων βάσης στα επιτόκια τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Πιθανή μία νέα αύξηση 50 μονάδων βάσης στα επιτόκια τον Μάιο
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία νέα αύξηση 50 μονάδων βάσης στα βασικά επιτόκια από την Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε η Ίζαμπελ Σνάμπελ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία νέα αύξηση 50 μονάδων βάσης στα βασικά επιτόκια από την Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε η Ίζαμπελ Σνάμπελ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, καθώς τα επίπεδα του δομικού πληθωρισμού συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία.

Μιλώντας στο Politico ενόψει της συνεδρίασης της 4ης Μαΐου, η Σνάμπελ τόνισε πως «είναι ξεκάθαρο ότι απαιτούνται περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων αλλά το μέγεθος των αυξήσεων θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα στοιχεία», συμπληρώνοντας πως «η λήψη αποφάσεων με βάση τα οικονομικά στοιχεία σημαίνει ότι μια αύξηση 50 μονάδων βάσης δεν έχει αποσυρθεί ακόμα από το τραπέζι».

Ωστόσο, η κ. Σνάμπελ υπογράμμισε πως «αν και ο γενικός πληθωρισμός κατεβαίνει πολύ γρήγορα, λόγω της απότομης πτώσης στις τιμές της ενέργειας, ο δομικός πληθωρισμός συνεχίζει να μας εκπλήσσει προς τα πάνω. Εμφανίζει μια πολύ ισχυρή δυναμική και βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα».

«Δεδομένης της επιμονής του υποκείμενου πληθωρισμού, και της πολύ ισχυρής δυναμικής του πληθωρισμού στα τρόφιμα, είναι πολύ νωρίς να κηρύξουμε τη νίκη έναντι του πληθωρισμού» τόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Κίνδυνοι για τις αμερικανικές μετοχές, λόγω Fed και εταιρικών αποτελεσμάτων

Πανέτα (ΕΚΤ): Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αυξάνουν τη μεταβλητότητα του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider