Σκυλακάκης: Πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα - Τίθενται οι βάσεις για εξαιρετική αναπτυξιακή πορεία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σκυλακάκης: Πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα - Τίθενται οι βάσεις για εξαιρετική αναπτυξιακή πορεία
«Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα του αναμενόμενου» σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής.

«Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα του αναμενόμενου» σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2022.

«Το 2022 πετύχαμε, τελικά, πρωτογενές πλεόνασμα, έστω και μικρό, ένα χρόνο νωρίτερα του αναμενόμενου. Παρά τις εξωγενείς κρίσεις. Αυτό, διασφαλίζει συνθήκες δημοσιονομικής σταθερότητας και θέτει τις βάσεις για μια εξαιρετική αναπτυξιακή πορεία. Μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση, με μεταρρυθμιστικό πρόσημο, μπορεί να συνεχίσει αυτόν τον ενάρετο κύκλο, στον οποίο έχει μπει η ελληνική οικονομία» επεσήμανε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat, το 2022 έκλεισε τελικά με πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,1% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τόσο κοστίζει το γιοτ του ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι που έφτασε στην Καλαμάτα

Ποιες εξαγγελίες μπαίνουν στο «καλάθι» της ΔΕΘ για τη στέγαση, τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές

IX: Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για 350.000 οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider