Πτώση στις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για 2ο μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση στις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για 2ο μήνα
σημαία των ΗΠΑ
Ένδειξη πως η αμερικανική οικονομία επηρεάζεται στο τέλος του πρώτου τριμήνου λόγω αυξημένων επιτοκίων. 

Oι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν παραπάνω από το αναμενόμενο τον Μάρτιο, καθώς οι καταναλωτές έκοψαν τις αγορές οχημάτων και άλλων ειδών μεγάλης αξίας, σε μία ένδειξη πως η αμερικανική οικονομία επηρεάζεται στο τέλος του πρώτου τριμήνου λόγω αυξημένων επιτοκίων.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1% τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Την ίδια ώρα ωστόσο, αναθεωρήθηκαν ανοδικά τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο, σε πτώση κατά 0,2% αντί του 0,4% που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση, έπειτα από μία απότομη άνοδο που είχαν παρουσιάσει οι λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο. Εξαιρουμένων αυτοκινήτων, βενζίνης, οικοδομικών υλικών και υπηρεσιών τροφίμων, οι λιανικές πωλήσεις διολίσθησαν κατά 0,3% τον Μάρτιο, μετά την αύξηση κατά 0,5% που είχαν παρουσιάσει τον Φεβρουάριο.

Ταυτόχρονα, οι καταναλωτικές δαπάνες, που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα 2/3 της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, είχαν αυξηθεί με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων 2,5 ετών στο τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ηχηρό «καμπανάκι» Γκεορκίεβα: Κίνδυνος «νέου Ψυχρού Πολέμου»

BlackRock: Σχεδόν 9,1 τρισ. δολάρια το υπό διαχείριση ενεργητικό στο α’ τρίμηνο

Citi: Ισχυρή αύξηση κερδών και εσόδων στο πρώτο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider