Αδ. Γεωργιάδης: Το καλάθι του Νονού θα δουλέψει όπως και το καλάθι του νοικοκυριού και του Αη Βασίλη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αδ. Γεωργιάδης: Το καλάθι του Νονού θα δουλέψει όπως και το καλάθι του νοικοκυριού και του Αη Βασίλη
Οι επιχειρήσεις κάθε εβδομάδα θα δίνουν τις τιμές τους για τα προϊόντα που βάζουν σε αυτό το "καλάθι", το περιθώριο κέρδους τους είναι φιξαρισμένο και δεν μπορεί να φύγει πάνω από το περιθώριο κέρδους του Δεκεμβρίου του 2021

Στο πρότυπο του «καλαθιού του 'Αη Βασίλη» είναι και το «καλάθι του Νονού» για το Πάσχα, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζοντας τις σχετικές διατάξεις της τροπολογίας που έχει κατατεθεί για ψήφισή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τις φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως και αυτό το ειδικό καλάθι «θα δουλέψει όπως και "καλάθι του καταναλωτή" και δούλεψε και το "καλάθι του Αη Βασίλη". Δηλαδή οι επιχειρήσεις κάθε εβδομάδα θα δίνουν τις τιμές τους για τα προϊόντα που βάζουν σε αυτό το "καλάθι", το περιθώριο κέρδους τους είναι φιξαρισμένο και δεν μπορεί να φύγει πάνω από το περιθώριο κέρδους του Δεκεμβρίου του 2021. Εάν εντοπιστεί ότι έχουν υπερβάλλον κέρδος θα μπαίνει πρόστιμο»

Ο υπουργός, απαντώντας σε σχόλια για το εικαστικό του σήματος του «καλαθιού του Νονού» ανέφερε ότι αυτό σχεδιάστηκε από τον Σύνδεσμο Βιοτεχνών και Παραγωγών Παιδικών Παιχνιδιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καλάθι Νοικοκυριού: Παράθυρο για 2η παράταση μετά τον Ιούνιο - Ξεκινά στις 29 Μαρτίου το «καλάθι των νονών»

gazzetta
gazzetta reader insider insider