Τουρκία: Απέφυγε να μειώσει τα επιτόκια η Κεντρικη Τράπεζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Απέφυγε να μειώσει τα επιτόκια η Κεντρικη Τράπεζα
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής, υπό τον διοικητή Sahap Kavcioglu, διατήρησε το επιτόκιο επαναγορών μίας εβδομάδας στο 8,5%

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας απέφυγε να μειώσει τα επιτόκια την Πέμπτη, καθώς η λίρα δέχεται πιέσεις, ενώ η οικονομία «απορροφά» ακόμη τις συνέπειες των καταστροφικών σεισμών του περασμένου μήνα.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής, υπό τον διοικητή Sahap Kavcioglu, διατήρησε το επιτόκιο επαναγορών μίας εβδομάδας στο 8,5%. Η απόφαση ήταν σύμφωνη με τo guidance της νομισματικής αρχής η οποία θεωρεί πως το επιτόκιο βρίσκεται σε κατάλληλο επίπεδο μετά τη μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον Φεβρουάριο.

Οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg ήταν σχεδόν στα δύο μοιρασμένοι για το αν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα διατηρούσαν ή θα μείωναν περαιτέρω τα επιτόκια. Η κεντρική τράπεζα έχει παρεκκλίνει από τις κατευθυντήριες γραμμές της στο παρελθόν, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την πρόβλεψη των επόμενων κινήσεών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τροπολογία ΥΠΟΙΚ: Με έκπτωση 3% η εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος-φορολόγηση ευρωβουλευτών για αποζημιώσεις και συντάξεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider