Η Γερμανία θα αποφύγει την ύφεση φέτος, λένε οι «σοφοί» του Σολτς - Αναθεωρούν τις προβλέψεις τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία θα αποφύγει την ύφεση φέτος, λένε οι «σοφοί» του Σολτς - Αναθεωρούν τις προβλέψεις τους
Ανάπτυξη 0,2% για το 2023 και 1,3% για το 2024 προβλέπουν οι «σοφοί» της γερμανικής οικονομίας, αναθεωρώντας την εκτίμησή τους για ύφεση.

Η Γερμανία θα αποφύγει την ύφεση φέτος, εκτιμούν οι «σοφοί» της γερμανικής οικονομίας, προειδοποιώντας εντούτοις ότι η κατάσταση παραμένει «τεταμένη» και ο πληθωρισμός συνεχίζει να ασκεί πιέσεις.

Συγκεκριμένα, στην εαρινή τους έκθεση, οι σύμβουλοι του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς σημειώνουν ότι η γερμανική οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη 0,2% το 2023 και 1,3% το 2024.

Τον Νοέμβριο, έκαναν λόγο για ύφεση 0,2% φέτος.

Η γερμανική οικονομία, τους τελευταίους μήνες, δείχνει σημάδια βελτίωσης, αν και δεν αποκλείεται να εισέλθει σε ύφεση - με δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης του ΑΕΠ.

Εντούτοις, τις τελευταίες ημέρες, οι εξελίξεις γύρω από την Credit Suisse «πυροδότησαν» έντονες ανησυχίες, επιβαρύνοντας το κλίμα σε σχέση με τις οικονομικές προοπτικές της χώρας.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης υποχώρησε κατά 0,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Παράλληλα, η Bundesbank στις τελευταίες εκιτμήσεις της, προειδοποίησε ότι η γερμανική οικονομία οδεύει σε ύφεση, αν και η πτώση αναμένεται να είναι μικρότερη από εκείνη του δ' τριμήνου του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός - Αδιαπραγμάτευτος ο στόχος του 2%

gazzetta
gazzetta reader insider insider