BoE: Υποχωρούν οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BoE: Υποχωρούν οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό
Ο πληθωρισμός στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 8,8% για τον Ιανουάριο, πολύ πάνω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η BoE για τη σταθερότητα των τιμών στην οικονομία.

Κάμψη καταγράφουν οι εκτιμήσεις των καταναλωτών της Βρετανίας για την πορεία του πληθωρισμού στη χώρα, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) κατά τον Φεβρουάριο που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Οι καταναλωτές αναμένουν πως μέσα στο επόμενο 12μηνο ο πληθωρισμός θα φτάσει το 3,9% από 4,8% στην αντίστοιχη έρευνα της BoE τον Νοέμβριο του 2022.

Για τα επόμενα 1 - 2 χρόνια, ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3% έναντι 3,4% τον Νοέμβριο.

Για τα επόμενα 5 χρόνια, ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 3% από 3,3% τον Νοέμβριο.

Σημειώνεται πως με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο πληθωρισμός στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 8,8% για τον Ιανουάριο, πολύ πάνω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η BoE για τη σταθερότητα των τιμών στην οικονομία.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα δημοσιευτούν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στη Βρετανία κατά τον Φεβρουάριο, ενώ την Πέμπτη συνεδριάζει η νομισματική επιτροπή της BoE που αναμένεται να ανακοινώσει νέα αύξηση των βασικών της επιτοκίων με στόχο την καταπολέμηση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank για πληθωρισμό: Η πτώση των τιμών ενέργειας οδηγεί σε μείωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider