Βιλερουά (ΕΚΤ) για Credit Suisse: Μπορούμε να διασφαλίσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιλερουά (ΕΚΤ) για Credit Suisse: Μπορούμε να διασφαλίσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών
O πληθωρισμός στην Ευρωζώνη πρέπει να φτάσει το 3% μέχρι το τέλος του 2023, από το 8,5% που διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο.

Διαβεβαιώσεις για τη σταθερή κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών, στον «απόηχο» των ανησυχιών που παράγει η κρίση της Credit Suisse, έδωσε το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο ίδιος αναφέρθηκε στις τελευταίες τραπεζικές εξελίξεις, μετά και από τις χρεοκοπίες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank. Ο Βιλερουά είπε ότι «οι γαλλικές και ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πολύ σταθερές», για να συμπληρώσει ότι αυτές δεν είναι στην ίδια κατάσταση με τις αμερικανικές τράπεζες».

Ακόμα, τόνισε πως «εάν χρειαστεί, έχουμε τα εργαλεία για να διασφαλίσουμε τη ρευστότητα των τραπεζών».

Προτεραιότητα η καταπολέμηση του πληθωρισμού

Μιλώντας για τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ, μετά και από τη νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της ευρωτράπεζας που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, ο Βιλερουά είπε πως «προτεραιότητα μας είναι καταπολεμήσουμε τον πληθωρισμό.

Αποφασίσαμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για το ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να μειώσουμε τον πληθωρισμό, που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της οικονομικής ανάπτυξης».

Επιπλέον, ο Γάλλος τραπεζίτης είπε ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη πρέπει να φτάσει το 3% μέχρι το τέλος του 2023, από το 8,5% που διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Αναμένει μικρότερη αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤ τον Μάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider