Eurogroup: Όλο και πιο στοχευμένα τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurogroup: Όλο και πιο στοχευμένα τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση
«Εάν δεν υπάρχει νέο σοκ στις ενεργειακές τιμές, τα μέτρα θα πρέπει να καταργηθούν» τονίζεται από τους ΥΠΟΙΚ της ΕΕ.

Την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις δημοσιονομικές κατευθύνσεις του 2024 επικύρωσαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στη δήλωση του Eurogroup επιβεβαιώνεται πως τα μέτρα στήριξης από την ενεργειακή κρίση θα πρέπει να γίνονται όλο και πιο στοχευμένα, ενώ αν δεν υπάρξει δυσμενές σενάριο για την πορεία των διεθνών τιμών ενέργειας θα πρέπει σταδιακά να καταργηθούν.

Επίσης, επισημαίνεται ότι δεν δικαιολογούνται οριζόντιες παρεμβάσεις στήριξης, αλλά κι ότι θα παρακολουθούνται στενά οι παρεμβάσεις που υλοποιούν τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Στο σχετικό κείμενο, σημειώνεται πως ένα ευρύ πακέτο μέτρων στήριξης «δεν είναι πλέον απαραίτητο», προσθέτοντας πως «σταδιακά μεταφερόμαστε από την ευρεία στήριξη προς περισσότερο στοχευμένα μέτρα».

«Η συνετή δημοσιονομική πολιτική θα συμβάλει στη διασφάλιση της σταθερότητας της οικονομίας της ζώνης του ευρώ και θα διευκολύνει την αποτελεσματικότητα των μέτρων νομισματικής πολιτικής σε περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού. Υπό το πρίσμα των οικονομικών προοπτικών και σε ένα πλαίσιο υψηλού πληθωρισμού και αυστηρότερων συνθηκών χρηματοδότησης, επαναλαμβάνουμε ότι η ευρεία δημοσιονομική τόνωση της συνολικής ζήτησης δεν δικαιολογείται» τονίζεται στον ανακοινωθέν του Eurogroup.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντόναχιου (Eurogroup): Πολύ περιορισμένη η έκθεση στην ευρωζώνη από την κατάρρευση της SVB

gazzetta
gazzetta reader insider insider