Λέιν (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός «οδηγεί» σε αυξήσεις των επιτοκίων και μετά τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λέιν (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός «οδηγεί» σε αυξήσεις των επιτοκίων και μετά τον Μάρτιο
Οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ πρέπει να καθορίζονται από μήνα σε μήνα και ανάλογα με τα στοιχεία για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων ώστε να κάμψει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν, σε ομιλία του στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Σημειώνεται πως η ευρωτράπεζα έχει αναφέρει πως στη επερχόμενη συνεδρίαση της νομισματικής της επιτροπής, στις 16 Μαρτίου, θα αυξήσει τα επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης. Η ΕΚΤ προχωρά από το καλοκαίρι του 2022 σε συνεχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της ώστε να επαναφέρει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη στον στόχο του 2%, από το 8,5% που διαμορφώθηκε για τον Φεβρουάριο.

Ο Λέιν ανέφερε στην ομιλία του πως «τα τρέχοντα στοιχεία για τον υποκείμενο πληθωρισμό δείχνουν πως είναι κατάλληλο να αυξήσουμε τα επιτόκια και μετά από τον Μάρτιο».

Παράλληλα, ο ίδιος είπε πως οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ πρέπει να καθορίζονται από μήνα σε μήνα και ανάλογα με τα στοιχεία για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Αντοχή» των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο

Ευρωζώνη: Απότομη συρρίκνωση του επενδυτικού κλίματος τον Μάρτιο - Πρώτη φορά από τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider