Λόγκαν (Fed): Ο σημαντικότερος κίνδυνος είναι να κάνουμε «πάρα πολύ λίγα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λόγκαν (Fed): Ο σημαντικότερος κίνδυνος είναι να κάνουμε «πάρα πολύ λίγα»
Η υπερβολική ή πολύ γρήγορη σύσφιξη θα μπορούσε να αποδυναμώσει την αγορά εργασίας περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να διαχειριστεί τους κινδύνους της υπερβολικής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής ή της υπερβολικής αύξησης των επιτοκίων, σύμφωνα με την επικεφαλής στο Ντάλας, Λόρι Λόγκαν.

«Ο πιο σημαντικός από αυτούς τους δύο κινδύνους είναι ότι η Fed κάνει πολύ λίγα και η οικονομία παραμένει "ζεστή" ενώ αποτυγχάνει να κρατήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό», υπογράμμισε σε ομιλία της στο Prairie View A&M University τη στιγμή που ο πληθωρισμός σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώθηκε στο 6,4% από 6,5% τον Δεκέμβριο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 6,2%..

«Αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα σπιράλ τροφοδότησης του πληθωρισμού που θα ήταν πολύ δαπανηρό μέχρι να σταματήσει» προειδοποίησε.

Από την άλλη πλευρά, η υπερβολική ή πολύ γρήγορη σύσφιξη θα μπορούσε να αποδυναμώσει την αγορά εργασίας περισσότερο από όσο χρειάζεται, προκαλώντας απώλειες θέσεων εργασίας και πλήττοντας ιδιαίτερα τα νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα.

Παράλληλα, επεσήμανε πως δεν ήθελε η Fed να «κλειδώσει» σε ένα τελικό επιτόκιο ενώ αναμένει σταδιακές αυξήσεις στο βασικό επιτόκιο έως ότου υπάρξουν «πειστικές αποδείξεις» ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιστρέψει στον στόχο του 2%.

Σύμφωνα με την ίδια, πρέπει να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στις προοπτικές για την οικονομία, κάτι που δεν συμβαίνει ακόμη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάρκιν (Fed): Θα χρειαστεί χρόνο για να μειώσουμε τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Λάελ Μπρέιναρντ: Από την Fed, σε θέση «κλειδί» στον Λευκό Οίκο - Προορίζεται για οικονομική σύμβουλος του Μπάιντεν

Wells Fargo ενόψει αμερικανικού CPI: «Η Fed δεν είναι φίλος σας», προειδοποιεί τους επενδυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider