Sentix: «Εκτός συζήτησης» αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο ύφεσης στην Ευρωζώνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sentix: «Εκτός συζήτησης» αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο ύφεσης στην Ευρωζώνη
Ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη έφτασε στο υψηλότερο σημείο από τον Μάρτιο του 2022, λίγο αφόρου ξεκίνησε ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Περαιτέρω βελτίωση σε μηνιαίο επίπεδο εμφάνισε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο που καταρτίζει η εταιρεία Sentix, καθώς το ενδεχόμενο ύφεσης φαίνεται να απομακρύνεται από τον ορίζοντα, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα.

Ο δείκτης επενδυτικού κλίματος της Sentix για τη ζώνη του ευρώ διαμορφώθηκε στις -8 μονάδες έναντι -17,5 μονάδων τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις -13,5 μονάδες.

Πρόκειται για το καλύτερο επίπεδο του δείκτη από τον Μάρτιο του 2022, λίγο αφόρου ξεκίνησε ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σε σχετική ανακοίνωση, η Sentix αναφέρει πως ο δείκτης εμφάνισε βελτίωση για 4ο συνεχόμενο μήνα και αυτό υποδηλώνει πως το ενδεχόμενο ύφεσης «είναι εκτός συζήτησης» με τα τωρινά δεδομένα.

Ο δείκτης προσδοκιών για τους επιχειρηματίες στην Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στις -6 μονάδες έναντι -15,8 μονάδες τον Ιανουάριο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Sentix προσθέτει πως «οι επενδυτές αναμένουν πως η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας θα διατηρηθεί ως έχει για ορισμένο χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

S&P Global: Σε χαμηλό 3,5 ετών ο PMI κατασκευών στη Βρετανία

Γερμανία: Βελτιώθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα το καταναλωτικό κλίμα

Γερμανία: Πάνω από τις εκτιμήσεις οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Δεκέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider