ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν χαιρετίζει τη μείωση της ανεργίας, αποφεύγοντας να μιλήσει για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν χαιρετίζει τη μείωση της ανεργίας, αποφεύγοντας να μιλήσει για τον πληθωρισμό
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι πραγματικοί μισθοί ανεβαίνουν και πως ο πληθωρισμός συνεχίζει να υποχωρεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την Παρασκευή την ικανοποίηση για την ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας και της πτώση του ποσοστού της ανεργίας στις ΗΠΑ κατά τον Ιανουάριο.

Σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν ανέφερε πως η δημιουργία 517.000 νέων θέσεων εργασίας αποτελεί σημάδια ισχύς για την αμερικανική οικονομία.

Ακόμα, δήλωσε πως οι πραγματικοί μισθοί ανεβαίνουν και πως ο πληθωρισμός συνεχίζει να υποχωρεί.

Σε ερώτηση για το εάν η κατάσταση στην αγορά εργασίας «φταίει» για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν απέφυγε να απαντήσει λέγοντας απλά πως ο πληθωρισμός ήταν υψηλός όταν ξεκίνησε η προεδρία του πριν από 2 χρόνια, μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, τον Ιανουάριο προστέθηκαν 517.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 260.000 θέσεων τον Δεκέμβριο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 189.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο έπεσε στο 3,4% από 3,5% τον Δεκέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 3,6%. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα από τον Μάιο του 1969.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.