Σκυλακάκης: Δεν θα κάνουμε προεκλογική διαχείριση της οικονομίας

Newsroom
Μοιράσου το
Σκυλακάκης: Δεν θα κάνουμε προεκλογική διαχείριση της οικονομίας
Η αναβάθμιση από τον Fitch, έγινε νωρίτερα του αναμενόμενου, λόγω των πολύ καλώω επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ο αναπλ ΥΠΟΙΚ.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στην πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνική οικονομίας από τον οίκο Fitch η οποία μας φέρνει πιο κοντά στο μεγάλο στόχο της ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας, τα οφέλη της οποίας θα καρπωθούν βραχυπρόθεσμα και οι Έλληνες πολίτες.

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης σύμφωνα με το ant1news.gr, η αναβάθμιση από τον Fitch, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η οποία έγινε νωρίτερα του αναμενόμενου, λόγω των πολύ καλών επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας.

Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα στήριξης τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως θα είναι συνάρτηση κυρίως 2 παραγόντων. Αφενός θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πως θα εξελιχθεί η εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο για να αποτυπωθεί με ακρίβεια ο δημοσιονομικός χώρος που θα προκύψει και αφετέρου να παρακολουθούμε τις τιμές του φυσικού αερίου, οι οποίες αν διατηρηθούν στις σημερινές τιμές θα είναι πολύ θετική εξέλιξη.

Αποδέχτηκε πως αυτή τη στιγμή ο δημοσιονομικός χώρος που φαίνεται να προκύπτει, είναι γύρω στα 700 εκατ. ευρώ από δύο πηγές, το ενεργειακό "μαξιλάρι" και την υπεραπόδοση, αναφέροντας ωστόσο πως πρέπει να κυλήσουν και οι επόμενες εβδομάδες για να υπάρχει καλύτερη εικόνα. Δεν απέκλεισε πως στο τραπέζι είναι και η ενίσχυση των συνταξιούχων που δεν πήραν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.

«Σε κάθε περίπτωση δεν θα κάνουμε προεκλογική διαχείριση της οικονομίας», υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης και διευκρίνισε ερωτώμενος σχετικά, ότι «τα μόνιμα μέτρα είναι πιο δύσκολα και πιο περιορισμένα από τα έκτακτα».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρατήρησε πως δεν αποτελούν τον «πιο ασφαλή δημοσιονομικό χειρισμό», τονίζοντας πως «αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν με τίποτα».

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Σκυλακάκης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα αναφερθεί λεπτομερώς προεκλογικά στις δεσμεύσεις της για την οικονομία και επανέλαβε πως τι στοίχημα της επόμενης τετραετίας είναι «οι καλύτεροι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.