Ιταλία: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την Lufthansa για την πώληση ποσοστού της ITA Airways

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την Lufthansa για την πώληση ποσοστού της ITA Airways
Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε την Παρασκευή υποσχετική επιστολή με την Lufthansa.

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία ξεκίνησε την Παρασκευή τις συζητήσεις με τη γερμανική Lufthansa για την πώληση μειοψηφικού ποσοστού στην κρατική αεροπορική εταιρεία ITA Airways, διαδόχου της Alitalia.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε την Παρασκευή υποσχετική επιστολή με την Lufthansa, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μια συμφωνία θα επιτρέψει στην Lufthansa να επεκτεθεί σε μια από τις βασικότερες αγορές της Ευρώπης.

Η Lufthansa εκτιμά την συνολική αξία της ITA γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ και είναι διατεθειμένη να καταβάλει άμεσα 200 εκατομμύρια ευρώ, για την απόκτηση του 40% του πακέτου μετοχών της.

Παράλληλα, στο όλο σχέδιο προβλέπεται η σταδιακή απόκτηση και των υπόλοιπων μετοχών, μέχρι τον συνολικό έλεγχο του αερομεταφορέα που δημιουργήθηκε μετά το οριστικό κλείσιμο της Alitalia, τον Νοέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider