Καμία έκπληξη από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καμία έκπληξη από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας καθώς η κινεζική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα του αναμενόμενου μετά την άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό.

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας καθώς η κινεζική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα του αναμενόμενου από την αύξηση των κρουσμάτων που προκάλεσε η άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) διατήρησε το επιτόκιο ενός έτους στο 3,65% και το επιτόκιο δανείων 5 ετών στο 4,3%.

Η διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα για πέμπτο διαδοχικό μήνα ήταν ευρέως αναμενόμενη καθώς η Κεντρική Τράπεζα είχε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα διατηρήσει αμετάβλητο τον μηχανισμμό μεσοπρόθεσμου δανεισμού τον οποίο χρησιμοποιεί για να αποτιμήσει τα πιο μακροπρόθεσμα επιτόκια.

Οι αξιωματούχοι του κινεζικού κλάδου υγείας έχουν δηλώσει ότι τα κρούσματα covid στην Κίνα μπορεί να έφτασαν ήδη στο μάξιμουμ μετά το εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας έπειτα από τρία χρόνια αυστηρών περιορισμών. Τα στοιχεία για τα εγχώρια ταξίδια και τις δαπάνες σταδιακά βελτιώνονται, με τον κόσμο να βγαίνει έξω ενόψει της αργίας Νέου Σεληνιακού Έτους που ξεκινά το Σάββατο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider