ΗΠΑ: Ήρθη η απαγόρευση κυκλοφορίας των εγχώριων πτήσεων - Ταλαιπωρία και καθυστερήσεις για χιλιάδες επιβάτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ήρθη η απαγόρευση κυκλοφορίας των εγχώριων πτήσεων - Ταλαιπωρία και καθυστερήσεις για χιλιάδες επιβάτες
Τουλάχιστον 4.500 πτήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ κατέγραψαν καθυστερήσεις, ενώ πάνω από 700 πτήσεις ακυρώθηκαν εντελώς.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε πως ήρθη η απαγόρευση που είχε επιβάλει νωρίτερα την Τετάρτη για το σύνολο των εγχώριων πτήσεων της χώρας λόγω τεχνικών προβλημάτων. Η ομαλή λειτουργία των εγχώριων πτήσεων επανέρχεται σταδιακά σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Από την απαγόρευση που διήρκησε για αρκετές ώρες, έχουν επηρεάστηκαν χιλιάδες πτήσεις με χιλιάδες επιβάτες, χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια που καθήλωσαν τα αεροπλάνα στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Η FAA είχε νωρίτερα δώσει εντολή στις αεροπορικές εταιρίες να αναστείλουν τις αναχωρήσεις όλων των πτήσεων εσωτερικού μετά το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε στο σύστημα ενημέρωσης πιλότων Notice to Air Missions. Στα αεροσκάφη που ήταν ήδη στον αέρα επετράπη να συνεχίσουν την πορεία τους.

Τουλάχιστον 4.500 πτήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ κατέγραψαν καθυστερήσεις, ενώ πάνω από 700 πτήσεις ακυρώθηκαν εντελώς. Παράλληλα ακυρώθηκαν πάνω από 100 πτήσεις εσωτερικού ή δρομολόγια αεροσκαφών προς ή από τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης του αμερικανικού χρηματιστήριου, οι μετοχές των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών (Delta, American, United, Southwest και άλλες) σημειώνουν σημαντικές απώλειες.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση»

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (FAA) στο οποίο προέκυψε τεχνικό πρόβλημα και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος αεροσκάφη σε όλη τη χώρα, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δώσει εντολή για έρευνα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για κυβερνοεπίθεση σε αυτή τη φάση, αλλά ο πρόεδρος έδωσε εντολή στο υπουργείο Μεταφορών να διενεργήσει πλήρη έρευνα για τα αίτια. Η FAA θα κάνει τακτικές ενημερώσεις», ανέφερε η Ζαν-Πιέρ σε ανάρτηση στο Twitter.

Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή Εμπορίου του Κογκρέσου θα εξετάσει τους λόγους που οδήγησαν στα προβλήματα των συστημάτων της FAA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισπανία: Καθυστερήσεις στις πτήσεις από Μαδρίτη προς τις ΗΠΑ, μετά από τα προβλήματα της FAA

gazzetta
gazzetta reader insider insider