Μπλακ άουτ σε όλες τις πτήσεις των ΗΠΑ - Πρόβλημα στα συστήματα της FAA

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπλακ άουτ σε όλες τις πτήσεις των ΗΠΑ - Πρόβλημα στα συστήματα της FAA
Τουλάχιστον 1.200 πτήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ κατέγραψαν καθυστερήσεις άμεσα μετά από την εξέλιξη.

Τελευταία ενημέρωση: 15: 44

Την προσωρινή διακοπή όλων των εγχώριων πτήσεων στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτική αεροπορίας της χώρας (FAA) την Τετάρτη.

Ένα πρόβλημα στο σύστημα ειδοποιήσεων πτήσεων της FAA έχει καθηλώσει όλες τις πτήσεις στο εσωτερικό της χώρας, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο επιβατικό κοινό.

Προβλήματα παρατηρούνται και στο σύστημα εκτάκτων ανακοινώσεων της FAA. «Η FAA συνεχίζει να προσπαθεί να αποκαταστήσει πλήρως το σύστημα Notice to Air Missions (NOTAM) ύστερα από τεχνικό πρόβλημα. Ενώ κάποιες λειτουργίες αρχίζουν να αποκαθίστανται, οι λειτουργίες του Εθνικού Συστήματος Εναέριου Χώρου παραμένουν περιορισμένες. Θα παρέχουμε συχνές ενημερώσεις καθώς σημειώνουμε πρόοδο»», ανέφερε η FAA σε ανάρτηση στο Twitter.

Τουλάχιστον 1.200 πτήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ κατέγραψαν καθυστερήσεις άμεσα μετά από την εξέλιξη. Παράλληλα ακυρώθηκαν πάνω από 100 πτήσεις εσωτερικού ή δρομολόγια αεροσκαφών προς ή από τις ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε η FAA, οι αναχωρήσεις των εγχώριων πτήσεων συνεχίζονται από τα αεροδρόμια του Νιούαρκ και της Ατλάντα, με τις πτήσεις των άλλων αεροδρομίων να επανεκκίνουν στις 16:00 (ώρα Ελλάδας).

Η υπηρεσία ανακοίνωσε πως όλες οι εγχώριες πτήσεις θα παραμείνουν καθηλωμένες «ώστε να εξεταστεί η ακεραιότητα και η ασφάλεια των πληροφοριών για τις πτήσεις».

Σημειώνεται πως πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης του αμερικανικού χρηματιστήριου, οι μετοχές των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών (Delta, American, United, Southwest και άλλες) σημειώνουν σημαντικές απώλειες.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση»

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (FAA) στο οποίο προέκυψε τεχνικό πρόβλημα και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος αεροσκάφη σε όλη τη χώρα, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δώσει εντολή για έρευνα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για κυβερνοεπίθεση σε αυτή τη φάση, αλλά ο πρόεδρος έδωσε εντολή στο υπουργείο Μεταφορών να διενεργήσει πλήρη έρευνα για τα αίτια. Η FAA θα κάνει τακτικές ενημερώσεις», ανέφερε η Ζαν-Πιέρ σε ανάρτηση στο Twitter.

Ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δήλωσε: «Τα αεροσκάφη μπορούν και πάλι να προσγειωθούν με ασφάλεια αλλά όχι να απογειωθούν αυτή τη στιγμή».

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σημειώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ καθώς η FAA προσπαθεί να αποκαταστήσει τεχνικό πρόβλημα σε σύστημά της ενώ κάλεσε τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρίες για να ενημερώνονται.

Η FAA ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στις αεροπορικές εταιρίες να αναστείλουν όλες τις αναχωρήσεις πτήσεων εσωτερικού έως τις 16.00 ώρα Ελλάδας για να μπορέσει να επικυρώσει την ορθότητα των πληροφοριών για τις πτήσεις και την ασφάλεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ημιαγωγοί: «Βουτιά» 21,2% στις πωλήσεις της Κίνας για τον Νοέμβριο 

Βρετανία: 42 δισ. στερλινών σε φόρους έμειναν ανείσπρακτα λόγω της έλλειψης προσωπικού 

gazzetta
gazzetta reader insider insider