Ifo: Το μικρό ποσοστό της μερικής απασχόλησης φανερώνει ήπια ύφεση στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ifo: Το μικρό ποσοστό της μερικής απασχόλησης φανερώνει ήπια ύφεση στη Γερμανία
Ο αριθμός των ατόμων που εργάστηκαν σε θέσεις μερικής απασχόλησης στη χώρα για τον Δεκέμβριο του 2022 ανήλθε σε 186.000 άτομα έναντι 188.000 ατόμων των Νοέμβριο.

Η υποχώρηση στο μέγεθος της μερικής απασχόλησης στη Γερμανία υποδεικνύει «πολύ ήπια» ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, εκτιμά το ινστιτούτο Ifo.

Σε σχετική ανακοίνωση, το γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο σημειώνει πως ο αριθμός των ατόμων που εργάστηκαν σε θέσεις μερικής απασχόλησης στη χώρα για τον Δεκέμβριο του 2022 ανήλθε σε 186.000 άτομα έναντι 188.000 ατόμων των Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας απασχόλησης.

«Το γεγονός πως η μερική απασχόληση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα φαίνεται να υποδηλώνει πως η αναμενόμενη ύφεση του χειμώνα είναι πολύ ήπια» δήλωσε ο Σεμπάστιαν Λινκ του Ifo, μετέδωσε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, υδραυλικά και τέντες με επιδότηση ΕΣΠΑ

Πότε και σε ποιους η εφορία απενεργοποιεί τον ΑΦΜ - Nέες οδηγίες της ΑΑΔΕ

Λογαριασμοί ύδρευσης: Οι επιβαρύνσεις για καταναλωτές, ποια τα έσοδα για ΕΥΔΑΠ – Οι επενδύσεις που έρχονται

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider