ΗΠΑ: Αρνητική έκπληξη από το δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αρνητική έκπληξη από το δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Νοέμβριο
Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Νοεμβρίου στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 0,2% τον Νοέμβριο, έναντι ανόδου 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές, βάσει των μέσων εκτιμήσεων τους. 

Αρνητική έκπληξη αποτέλεσαν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ κατά το μήνα Νοέμβριο που ανακοινώθηκαν σήμερα, εντείνοντας περαιτέρω τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη εν μέσω της δυσχερούς αρνητικής συγκυρίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Νοεμβρίου στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 0,2% τον Νοέμβριο, έναντι ανόδου 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές, βάσει των μέσων εκτιμήσεων τους.

Τα στοιχεία του Νοεμβρίου έπονται της συρρίκνωσης κατά 0,1% τον Οκτώβριο. Από τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η ομοσπονδιακή τράπεζα, προκύπτει επίσης πως ο δείκτης χρησιμοποίησης της παραγωγικής δυναμικότητας κατέγραψε ήπια υποχώρηση στο 79,7% έναντι 79,9% τον Οκτώβριο, με το δείκτη να κινείται επίσης κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 79,8%. Παράλληλα, οι εκροές από τη μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,6%, σημειώνοντας πολύ μεγαλύτερη πτώση του αναμενομένου για μόλις -0,1%. Ωστόσο, τα στοιχεία Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω σε +0,3% από +0,1% αρχικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Απότομη συρρίκνωση στις λιανικές πωλήσεις τον Νοέμβριο - Μείωση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

ΗΠΑ: Μεγάλη διαφορά ΝτεΣάντις από τον Τράμπ για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ έχουν «ηθική υποχρέωση» να θέσουν όρια στην οπλοκατοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider