De Tijd: Σε κίνδυνο η επάρκεια φυσικού αερίου στο Βέλγιο, εάν υποχωρήσουν οι θερμοκρασίες τον χειμώνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
De Tijd: Σε κίνδυνο η επάρκεια φυσικού αερίου στο Βέλγιο, εάν υποχωρήσουν οι θερμοκρασίες τον χειμώνα
Εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Ενέργειας τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την προμήθεια» αερίου στη χώρα.

Για κίνδυνο επάρκειας του φυσικού αερίου στο Βέλγιο τους επόμενους μήνες, εάν προκύψουν χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας De Tijd.

Επικαλούμενη κυβερνητική έκθεση, η De Tijd υποστηρίζει πως η χώρα αντιμετωπίζει το κίνδυνο να μην έχει αρκετά αποθέματα αερίου για να βγάλει τον χειμώνα εάν σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίας στη δυτική Ευρώπη, κοντά στο 0 βαθμούς Κελσίου. Το Βέλγιο εισάγει αέριο από τη Βρετανία, αλλά εάν υπάρξει σημαντική πτώση θερμοκρασίας οι βρετανικές αρχές θα χρειαστούν όλες τις διαθέσιμες ποσότητες αερίου.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Ενέργειας τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την προμήθεια» αερίου στη χώρα.

«Το Βέλγιο ποτέ δεν είχε τόσο μεγάλα αποθέματα αερίου όσο έχει αυτή τη στιγμή» σημείωσε ο αξιωματούχος. Η κυβέρνηση του Βελγίου τόνισε την Πέμπτη στο κοινοβούλιο πως η χώρα δεν θα αντιμετωπίζει ζητήματα με διακοπές θέρμανσης και ηλεκτροδότησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός: Βραδύτερη άνοδος τιμών κατά 8,5% τον Νοέμβριο λόγω ρεύματος, αερίου - Μεγάλες ανατιμήσεις σε καταναλωτικά είδη

Στον «αέρα» τα εορταστικά πλάνα των Βρετανών - Ένας Δεκέμβρης αναταραχής και απεργιακών κινητοποιήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider