Κορκίδης: Σε αποκλιμάκωση ο πληθωρισμός στην χώρα μας

Newsroom
Μοιράσου το
Κορκίδης: Σε αποκλιμάκωση ο πληθωρισμός στην χώρα μας
Για αποκλιμάκωση του πληθωρισμού κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ, Βασίλης Κορκίδης, μετά και από τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία.

Για αποκλιμάκωση του πληθωρισμού κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ, Βασίλης Κορκίδης, μετά και από τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία.

Αναλυτικά, ο κ. Κορκίδης, δήλωσε:

«Η αναγγελία του πληθωρισμού, από την ΕΛΣΤΑΤ, για τον Νοέμβριο, στο 8,5% σε σχέση με τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου που ήταν 9,1%, δικαιολογεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας σε μία χρονική συγκυρία όπου ο πληθωρισμός, σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης, και όχι μόνο, διατηρείται σε διψήφιο νούμερο. Η ελληνική οικονομία δείχνει ισχυρές αντοχές απέναντι στις πιέσεις των παραμέτρων που διαμορφώνουν το ευρωπαϊκό, αλλά και το διεθνές, οικονομικό γίγνεσθαι. Ισχυρές αντοχές απέναντι στο “ροκάνισμα” της αγοραστικής δυνατότητας των νοικοκυριών, αλλά και της ικμάδας των επιχειρήσεων όλων των μεγεθών που μάχονται σε ένα πρωτόγνωρα αντίξοο περιβάλλον, όπου ο “όρος ανταγωνισμός” αναδιαμορφώνεται. Αποτελεί ευχής έργον ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη δύσκολη αυτή περίοδο το πέρας της οποίας, για την ώρα, παραμένει δυσδιάκριτο, με λελογισμένες παροχές και μέτρα που δεν “απειλούν” με δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Ευχή όλων, ο πληθωρισμός που θα ανακοινωθεί για τον Δεκέμβριο, να είναι χαμηλότερος εκείνου του Νοεμβρίου, αφού θα καθορίσει και τον επίσημο πληθωρισμό του 2022.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορκίδης: Ενθαρρυντική η εμπορική κίνηση στην Αττική κατά τη Black Friday

Πληθωρισμός: Βραδύτερη άνοδος τιμών κατά 8,5% τον Νοέμβριο λόγω ρεύματος, αερίου - Μεγάλες ανατιμήσεις σε καταναλωτικά είδη