Το Λονδίνο «δεν είναι πια το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης» - Για ποιο λόγο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Λονδίνο «δεν είναι πια το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης» - Για ποιο λόγο
Η βρετανική πρωτεύουσα αποχαιρέτησε τη χρηματοπιστωτική της «αίγλη».

Το Λονδίνο μετά το Brexit δεν είναι πλέον το κυρίαρχο οικονομικό κέντρο της Ευρώπης, όπως διαπιστώνει ο επικεφαλής της Euronext.

«Το Λονδίνο ήταν το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άρεσε σε όλους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Euronext NV, Stephane Boujnah, στο Bloomberg Television, «Σήμερα, το Λονδίνο είναι το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου» έσπευσε να συμπληρώσει ο υπεύθυνος της εταιρίας που διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Οι δηλώσεις του έρχονται μετά την μέτρηση της κεφαλαιοποίησης των εισηγμένων στη Γαλλία, εξαιρουμένων των ETF και των ADR, που ξεπέρασε για λίγο εκείνη της Βρετανίας τον περασμένο μήνα. Ενώ περισσότερα χρήματα αλλάζουν χέρια καθημερινά στο Λονδίνο από ό,τι στο Παρίσι, ο τζίρος σε όλα τα χρηματιστήρια της Euronext είναι διπλάσιος από αυτόν του Λονδίνου, όπως πρόσθεσε ο ίδιος.

Μάλιστα, εξήγησε πως η νέα πραγματικότητα για τις επιχειρήσεις είναι να εισάγονται στα χρηματιστήρια εκτός Λονδίνου, επικαλούμενος την αεροπορική εταιρεία Ryanair που προτίμησε τις συναλλαγές στο Δουβλίνο έναντι του Λονδίνου, καθώς και η Universal Music μαζί με την Allfunds Group επέλεξαν το Άμστερνταμ αντί της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Οι εταιρείες, που κανονικά θα είχαν εισαχθεί στο Λονδίνο, είναι εισηγμένες εκτός Λονδίνου», κατέληξε ο CEO της Euronext.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πρόσωπο της Χρονιάς» για το TIME ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

New York Times: Απεργούν 1.100 εργαζόμενοι - Η μεγαλύτερη κινητοποίηση από το 1970

ΕΚΤ: Ενισχυμένο πληθωρισμό «βλέπουν» οι καταναλωτές στην Ευρωζώνη για το 2023