Eurostat: Αύξηση 52% στην επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» το 2021 - Στην 8η θέση πανευρωπαϊκά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurostat: Αύξηση 52% στην επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» το 2021 - Στην 8η θέση πανευρωπαϊκά
Η δεύτερη μεγαλύτερη άνοδος στη διακίνηση επιβατών μεταξύ των αεροδρομίων της ΕΕ -συγκριτικά με το 2020- μένοντας πίσω μόνο από το Πάλμα της Μαγιόρκα στην Ισπανία.

Μεταξύ των 10 αεροδρομίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση βρέθηκε για το 2021 το «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας κατέγραψε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 52% σε ετήσιο επίπεδο και βρέθηκε στην 8η θέση των ευρωπαϊκών αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη κίνηση επιβατών. Επιπλέον, το «Ελ. Βενιζέλος» κατέγραψε την δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο στη διακίνηση επιβατών μεταξύ των αεροδρομίων της ΕΕ -συγκριτικά με το 2020- μένοντας πίσω μόνο από το Πάλμα της Μαγιόρκα στην Ισπανία (+137%), όπως φαίνεται και στο παρακάτω πίνακα.

Σημειώνεται πως η συνολική επιβατική κίνηση στη Ελλάδα αυξήθηκε για το 2021 κατά 86%, φέρνοντας τη χώρα μας στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο σε επίπεδο ΕΕ, πίσω από την Κροατία και την Κύπρο

Μεταξύ των αεροδρομίων της Ένωσης για το 2021, πρώτο στη διακίνηση επιβατών κατατάσσεται το «Σαρλ ντε Γκωλ» στο Παρίσι και ακολουθεί το Σίπχολ στο Άμστερνταμ και το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στη Γερμανία.

Συνολικά στην ΕΕ, η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια ανήλθε σε 373 εκατ. αυξημένη κατά 35% σε σχέση με το 2020, χρόνια που σημειώθηκε καθίζηση της κίνησης (-79%, σε σχέση με το 2019) λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στις αεροπορικές μετακινήσεις.

Η μοναδική χώρα της ΕΕ που εμφάνισε μείωση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια για το 2021 ήταν η Φιλανδία (-16%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider