Τουρκία: Επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο - Στο... 84,4%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο - Στο... 84,4%
Ενδείξεις επιβράδυνσης κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Νοέμβριο.

Ενδείξεις επιβράδυνσης κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Νοέμβριο, παραμένοντας ωστόσο σε δυσθεώρητα ύψη παρά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Ερντογάν για μείωση των τιμών, που έχουν οδηγήσει σε δυσχερή οικονομική θέση εκατομμύρια κατοίκους της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο τουρκικός πληθωρισμός τον προηγούμενο μήνα διαμορφώθηκε στο 84,4% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας μικρή αποκλιμάκωση σε σχέση με την αύξηση κατά 85,5% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν μία μέτρηση στο 84,8%.

Σε μηναία βάση, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 2,9% σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ το ποσοστό του πληθωρισμού παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα από το 1998, βάζοντας δύσκολα στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των κρίσιμων προεδρικών εκλογών της άνοιξης.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Νοεμβρίου, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας μείωσε για τέταρτη διαδοχική φορά το βασικό της επιτόκιο, το οποίο διαμορφώθηκε στο 9%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής αρχής της χώρας, το ΑΕΠ της χώρας «έτρεξε» με ρυθμό 3,9% έναντι αναθεωρημένης ανάπτυξης 7,7% στο β' τρίμηνο του έτους. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν ανάπτυξη 4,7%, μετέδωσε το MarketWatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CBI: Σε στασιμοπληθωρισμό η βρετανική οικονομία, αντιμέτωπη με κίνδυνο «χαμένης δεκαετίας»

Σε ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο και το όριο τιμής

gazzetta
gazzetta reader insider insider