Γερμανία - Ifο: Η ύφεση θα είναι μικρότερη από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία - Ifο: Η ύφεση θα είναι μικρότερη από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί
Λιγότερο βαθιά από ό,τι προβλεπόταν θα είναι η ύφεση της γερμανικής οικονομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου.

Λιγότερο βαθιά από ό,τι προβλεπόταν θα είναι η ύφεση της οικονομίας της Γερμανίας σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου.

Ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος ανέβηκε στις 86,3 μονάδες για τον Νοέμβριο, από 84,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, καθώς φαίνεται να περιορίζεται σημαντικά η απαισιοδοξία των επιχειρηματιών για τις προοπτικές τους τους επόμενους μήνες.

Ιδιαίτερα ανέβηκε ο δείκτης για τον κλάδο της μεταποίησης, με τις εταιρίες να εκφράζονται λιγότερο απαισιόδοξα για το προσεχές διάστημα. Εξακολουθούν ωστόσο να περιγράφουν την παρούσα κατάσταση ως «χειρότερη» από αυτή του προηγούμενου διαστήματος, με μείωση των παραγγελιών. Η αβεβαιότητα είναι αυξημένη κυρίως σε επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων εξαρτάται πολύ από την ενέργεια.

Στον κλάδο των υπηρεσιών, το κλίμα βελτιώθηκε εντυπωσιακά, αναφέρει το Ifo, ενώ στο εμπόριο ο δείκτης ανέβηκε εκ νέου, αν και οι μισές επιχειρήσεις παραμένουν αβέβαιες για το άμεσο μέλλον τους. Βελτιωμένο είναι το κλίμα και στις κατασκευές, όπου οι εταιρίες περιγράφουν την κατάσταση ως «αποφασιστικά καλύτερη». Οι προσδοκίες έχουν ανακάμψει, αν και συνολικά παραμένουν σε αρνητικό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χάμπεκ (Γερμανία): Δεν μπλοκάρουμε την Ευρώπη στο θέμα του πλαφόν

Twitter: «Λουκέτο» στα γραφεία της και στις Βρυξέλλες - Ανησυχία στην ΕΕ

Apple: Ετοιμάζεται να «σκοράρει» με την εξαγορά της Manchester United;

gazzetta
gazzetta reader insider insider