ΔΝΤ: Έπαινοι για το δημοσιονομικό σχέδιο Χαντ- Είχε κατακεραυνώσει τον «μίνι προϋπολογισμό» του Κουαρτένγκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: Έπαινοι για το δημοσιονομικό σχέδιο Χαντ- Είχε κατακεραυνώσει τον «μίνι προϋπολογισμό» του Κουαρτένγκ
Από την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο μήνα, ο Χαντ έχει προειδοποιήσει το βρετανικό κοινό ότι θα πρέπει να λάβει «δύσκολες αποφάσεις» για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Επαίνους επεφύλασσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το τελευταίο δημοσιονομικό σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης την Παρασκευή, έναν μήνα αφότου επέκρινε τις φορολογικές περικοπές που είχαν αναστατώσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές και οδήγησαν τη λίρα σε ραγδαία πτώση.

Το νέο σχέδιο «ετοιμάστηκε σε μια δύσκολη στιγμή για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενάντια σε ισχυρούς παγκόσμιους κόντρα ανέμους», ανέφερε στο Twitter η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. «Επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της δημοσιονομικής ευθύνης και της προστασίας της ανάπτυξης και των ευάλωτων νοικοκυριών».

Σύμφωνα με το Bloomberg, εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε ότι το σχέδιο «διαχειρίζεται καλά τη δύσκολη αντιστάθμιση μεταξύ της καταπολέμησης του πληθωρισμού και της προστασίας των εισοδημάτων των νοικοκυριών σε μια ύφεση που προκαλείται κυρίως από το εξωγενές σοκ των ενεργειακών τιμών».

Ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ αύξησε την Πέμπτη τους φόρους για τα μεγαλύτερα εισοδήματα της Βρετανίας, καθώς προσπαθεί να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά και να προστατεύσει τις πιο ευάλωτες οικογένειες από την ύφεση.

Ο Χαντ έχει επιφορτιστεί με τη σταθεροποίηση της οικονομίας μετά από μια από τις πιο χαοτικές περιόδους στη βρετανική ιστορία, αφού ο «μίνι προϋπολογισμός» του προκατόχου του Κουάσι Κουάρτενγκ πυροδότησε το «γκρέμισμα» της λίρας. Από την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο μήνα, ο Χαντ έχει προειδοποιήσει το βρετανικό κοινό -και τους οπαδούς των Τόρις που επευφημούσαν το σχέδιο μείωσης των φόρων- ότι θα πρέπει να λάβει «δύσκολες αποφάσεις» για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ πριν την G20: Πιο «γκρίζες» πλέον οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

Χαντ (Βρετανία): Καθυστερεί για τις 17 Νοέμβρη η κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού

Βρετανία: Οι πωλήσεις τροφίμων συνέχισαν τη μείωσή τους τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider