Kantar: Η ακρίβεια αύξησε το κόστος τροφίμων στη Βρετανία κατά 39 στερλίνες σε ένα μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Kantar: Η ακρίβεια αύξησε το κόστος τροφίμων στη Βρετανία κατά 39 στερλίνες σε ένα μήνα
Οι πωλήσεις τροφίμων ιδιωτικής ετικέτας στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας ήταν αυξημένες κατά 10,3% για τον Οκτώβριο και σε μηνιαίο επίπεδο.

Ισχυρή και ταχεία άνοδο καταγράφει το κόστος τροφίμων στη Βρετανία, με την οικονομία της χώρας να δοκιμάζεται από τις πληθωριστικές πιέσεις και την ενεργειακή κρίση που έχουν καταστήσει ακριβότερο το κόστος διαβίωσης των πολιτών.

Σύμφωνα με έρευνα της Kantar Worldpanel που μετέδωσε το Sky News, ο πληθωρισμός τροφίμων στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 14,7% μέσα στον Οκτώβριο έναντι του 13,9% που ήταν τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό

Σύμφωνα με την Kanter, η μέση δαπάνη ενός νοικοκυριού στη Βρετανία για τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε 682 στερλίνες υψηλότερα από τον Οκτώβριο του 2021 έναντι 643 στερλινών για τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Αυτό σημαίνει πως οι Βρετανοί πλήρωσαν 39 στερλίνες περισσότερα σε τρόφιμα σε μηνιαίο επίπεδο.

Οι πωλήσεις τροφίμων αυξήθηκαν για τον Οκτώβριο κατά 5,2% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο τους από τον Απρίλιο του 2021.

Ξεχωριστή έρευνα, της βρετανικής ένωσης λιανεμπορίων, έδειξε πως οι αγορές τροφίμων αυξήθηκαν κατά 1,6% επί του συνόλου των λιανικών πωλήσεων στη χώρα.

Οι πωλήσεις τροφίμων ιδιωτικής ετικέτας στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας ήταν αυξημένες κατά 10,3% για τον Οκτώβριο και σε μηνιαίο επίπεδο. Η ζήτηση για τα φθηνότερα προϊόντα αυξήθηκε 42% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Kantar.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Toyota: Τα υψηλότερα κόστη έπληξαν την κερδοφορία της στο β' τρίμηνο χρήσης

Βρετανία: Στα 50 δισ. στερλίνες η δημοσιονομική «τρύπα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider