ΗΠΑ: Οριακή μείωση στα νέα επιδόματα ανεργίας - Διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οριακή μείωση στα νέα επιδόματα ανεργίας - Διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος τον Σεπτέμβριο
Για το γ΄ τρίμηνο του 2022 η παραγωγικότητα της εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε ετήσιο επίπεδο κατά 0,3% έναντι ετήσιας αύξησης 4,1% στο β' τρίμηνο του έτους.

Μικρή κάμψη σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 217.000 έναντι 218.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 220.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έφτασαν τις 1,48 εκατ. από 1,43 εκατ. προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,45 εκατ. αιτήσεις.

Ακόμα, για το γ΄ τρίμηνο του 2022 η παραγωγικότητα της εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε ετήσιο επίπεδο κατά 0,3% έναντι ετήσιας αύξησης 4,1% στο β' τρίμηνο του έτους.

Τα εργατικά κόστη στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,5% σε ετήσια βάση για το γ' τρίμηνο έναντι ετήσιας ανόδου 8,9% στο β' τρίμηνο του έτους.

Διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος

Εξάλλου και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας για τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στα 73,3 δισ. δολάρια έναντι 65,7 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στα 72,2 δισ. δολάρια,

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δέκα κεντρικοί τραπεζίτες (ΕΚΤ) μαζί και η Λαγκάρντ συνιστούν περισσότερη... ύφεση

Λαγκάρντ: Μία ήπια ύφεση δεν είναι ικανή να τιθασεύσει τον πληθωρισμό

Για τη χειρότερη κρίση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο προειδοποιεί το επενδυτικό fund Elliott Management

gazzetta
gazzetta reader insider insider