Αύξησε τα επιτόκιά της και η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αύξησε τα επιτόκιά της και η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας
Μπαράζ επιτοκιακών αυξήσεων από τις τράπεζες.

Η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 2,50% την Πέμπτη, ακολουθώντας τη διεθνή τάση που επικρατεί για την συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων.

«Αυξάνουμε το επιτόκιο για να περιορίσουμε τον πληθωρισμό», υπογράμμισε η 49χρονη επικεφαλής της Norges Bank, Ίντα Γουόλντεν Μπάκε.

Από τους 25 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, 12 είχαν προβλέψει αύξηση 25 μ.β. ενώ άλλοι 12 είχαν στοιχηματίσει σε αύξηση 50 μ.β. Μόνο ένας προέβλεψε άνοδο 75 μονάδων.

Μάλιστα, η νορβηγική τράπεζα σε ανακοίνωσή της προϊδεάζει και για νέα αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο ανάλογα με την οικονομική εικόνα που θα διαμορφωθεί στη χώρα.

«Οι προοπτικές είναι πιο αβέβαιες από το κανονικό. Η μελλοντική πορεία των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η οικονομία» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΕΝΦΙΑ 2026: Τελευταία ευκαιρία για έκπτωση έως 20% - Πάνω από 780.000 ασφαλισμένες κατοικίες

ΜΜΜ: Τα πρόστιμα για εισιτηριοδιαφυγή στις αστικές συγκοινωνίες, φθορές και επιθέσεις σε ελεγκτές - Η κοινωφελής εργασία

Τα «αναχώματα» του ΕΦΚΑ για να υποχωρήσει το κύμα εξόδου προς την σύνταξη της τελευταίας 6ετίας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider