Σκυλακάκης: Έως τέλος του μήνα οι αποφάσεις για το αν θα υπάρξει επιδότηση πετρελαίου κίνησης στην αντλία

Newsroom
Μοιράσου το
Σκυλακάκης: Έως τέλος του μήνα οι αποφάσεις για το αν θα υπάρξει επιδότηση πετρελαίου κίνησης στην αντλία
Εάν ληφθεί σχετική απόφαση θα εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Τις επόμενες μέρες, έως το τέλος του μήνα, θα ληφθεί η όποια απόφαση για τυχόν επαναφορά της επιδότησης πετρελαίου κίνησης στην αντλία, ανέφερε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, στον ΣKAΪ 100,3, τονίζοντας ότι εάν ληφθεί σχετική απόφαση θα εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων παροχών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, στη βάση των δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση, θα χρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι για φέτος υπάρχουν λίγα περιθώρια.

Το 2023 είναι η χρονιά που θέλουμε να πιάσουμε την επενδυτική βαθμίδα, εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης, υπογραμμίζοντας ότι οι αγορές θα συνυπολογίσουν το πρωτογενές έλλειμμα του 2022, το οποίο η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα είναι στο 1,7% του ΑΕΠ ή και καλύτερο.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το πρωτογενές έλλειμμα θα μας οδηγήσει στην επενδυτική βαθμίδα και θα ξεκλειδώσει μία άλλη οικονομική κατάσταση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και θα προσθέσει ένα σημαντικό βαθμό σταθερότητας» και εκτίμησε ακόμα ότι αυτό το μήνα θα έχουμε χαμηλότερες τιμές λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας για επίδομα θέρμανσης: Προκαταβολή σε όσους ήταν πέρσι δικαιούχοι

Σκρέκας: Ανάκτηση όλων των υπερεσόδων στις ενεργειακές αγορές - Σχέδιο για «πράσινο» ρεύμα σε Αυστρία, Γερμανία

Εξωδικαστικός: Προς ρύθμιση οφειλές 4,7 δισ. προς τράπεζες και δημόσιο, στην ουρά επιπλέον 18,7 δισ. – «Έκπτωση» στο επιτόκιο