Ουκρανία: Έρευνα για απάτη εις βάρος του παραιτηθέντα κεντρικού τραπεζίτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Έρευνα για απάτη εις βάρος του παραιτηθέντα κεντρικού τραπεζίτη
Για ενδεχόμενη ανάμειξη του σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων, λίγες μέρες αφότου ο ίδιος ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση για λόγους υγείας.

Οι αρχές κατά της διαφθοράς κατά της Ουκρανίας ελέγχουν τον, πρόσφατα παραιτηθέντα, διοικητή της κεντρικής τράπεζας, Κιρίλο Σεβτσένκο, για ενδεχόμενη ανάμειξη του σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων, λίγες μέρες αφότου ο ίδιος ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αρχές του Κιέβου αναφέρουν πως ερευνούν υπόθεση με στέλεχος της κεντρικής τράπεζας που ενεπλάκη σε μια φερόμενη απάτη με υπεξαίρεση χρημάτων από την κρατική Ukrgazbank μέσω παράνομης μεταφοράς κεφαλαίων, από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Νοέμβριο του 2020. Την εν λόγω περίοδο, ο Σεβτσένκο ήταν στέλεχος της κεντρικής τράπεζας,

Ούτε ο Σεβτσένκο ούτε η κεντρική τράπεζα απάντησαν σε αίτημα για επίσημο σχολιασμό.

Υπενθυμίζεται πως ο Σεβτσένκο παραιτήθηκε από την ηγεσία της κεντρικής τράπεζας την Τρίτη, λέγοντας πως οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για λόγους υγείας.

Ο Σεβτσένκο ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας τον Ιούλιο του 2020, υποσχόμενος πως θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της και τη συνεργασία με το ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Θα καταπιεί το «δηλητηριώδες χάπι» της Ουκρανίας;

gazzetta
gazzetta reader insider insider