Γερμανία: Συρρίκνωση στο εμπορικό πλεόνασμα τον Αύγουστο, μόλις 1,6% η αύξηση των εξαγωγών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Συρρίκνωση στο εμπορικό πλεόνασμα τον Αύγουστο, μόλις 1,6% η αύξηση των εξαγωγών
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από τις εισαγωγές.

Συρρίκνωση μεγαλύτερη των προσδοκιών εμφάνισε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας τον Αύγουστο, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από τις εισαγωγές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας Destatis, το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 1,2 δισ. ευρώ, σε ημερολογιακούς και εποχικά προσαρμοσμένους όρους τον Αύγουστο, μειωμένο από τα 3,4 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για πλεόνασμα ύψους 4 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,6% σε μηνιαία βάση στα 133,1 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 3,4% και ανήλθαν στα 131,9 δισ. ευρώ.

Οι εξαγωγές προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκαν 0,8% σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 2,5%. Παράλληλα, οι εξαγωγές σε χώρες εκτός ΕΕ ενισχύθηκαν 4,7% και οι εισαγωγές κατά 4,2%.

Σημειώνεται πως το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας συρρικνώθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες, καθώς η άμβλυνση της εξωτερικής ζήτησης επιβαρύνει τις εξαγωγές από τον ισχυρό μεταποιητικό τομέα της χώρας. Το κόστος των εισαγωγών έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς οι τιμές της ενέργειας εκτινάχθηκαν στα ύψη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Αυξημένη η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Ρουμπινί: Ακόμα και η κοπριά είναι καλύτερη από τα crypto - Η μεγαλύτερη απάτη στην Ιστορία

Ifo: Πολλαπλασιάζονται οι γερμανικές επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider