Ο Ερντογάν χλευάζει τις απώλειες της στερλίνας - «Θα συνεχιστεί η μείωση των επιτοκίων» στην Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ερντογάν χλευάζει τις απώλειες της στερλίνας - «Θα συνεχιστεί η μείωση των επιτοκίων» στην Τουρκία
Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένει πως το βασικό επιτόκιο στη χώρα θα φτάσει σε μονοψήφιο ποσοστό μέχρι το τέλος του 2022.

Υποτιμητικά σχόλια για τις πιέσεις που δέχεται η στερλίνα στην αγορά συναλλάγματος έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας τη θέληση του για συνέχιση στη μείωση των επιτοκίων της Τουρκίας.

Μιλώντας στο CNN Turk, ο Ερντογάν δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας δεν θα προχωρήσει σε αυξήσεις αλλά σε μειώσεις των βασικών επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα, λέγοντας πως το βασικό επιτόκιο δανεισμού της Τουρκίας θα υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό εντός του 2022.

Υπενθυμίζεται πως αυτή τη στιγμή το βασικό επιτόκιο δανεισμού της τουρκικής κεντρικής τράπεζες είναι στο 12%.

Σε σχόλιο για τις επιλογές της κυβέρνησης της Λιζ Τρας στη Βρετανία, που έχουν ασκήσει μεγάλες πιέσεις στη στερλίνα από την περασμένη Παρασκευή, ο Ερντογάν δήλωσε πως «η στερλίνα έχει ανατιναχθεί. Περηφανεύονταν για την αξία που έχει η στερλίνα, αλλά βλέπουμε πως σήμερα έχει ανατιναχθεί».

Ωστόσο, την ώρα που ο Ερντογάν έκανε τις παραπάνω υποτιμητικές δηλώσεις για τις κινήσεις της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με τη στερλίνα, η τουρκική λίρα κατέγραψε νέες απώλειες έναντι του αμερικανικού δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος.

Το τουρκικό νόμισμα το απόγευμα της Πέμπτης έπεφτε 0,16% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στις 18,5385 λίρες για 1 δολάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποχωρεί και πάλι η στερλίνα - «Ξεθωριάζει» η ώθηση της BoE

gazzetta
gazzetta reader insider insider