ΕΕ: Στο κάδρο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και ο κλάδος της ναυτιλίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Στο κάδρο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και ο κλάδος της ναυτιλίας
Η ναυτιλία αποκλείστηκε από το προηγούμενο πακέτο ύστερα από πιέσεις από τα ναυτιλιακά κράτη, όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το ενδεχόμενο να εντάξει τον κλάδο της ναυτιλίας στις κυρώσεις κατά του ρωσικού πετρελαίου εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που τα κράτη-μέλη συζητούν την εισαγωγή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος, ο περιορισμός θα προβλέπει απαγόρευση στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από ευρωπαϊκά πλοία πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο που θα συμφωνηθεί, σε ένα μέτρο που αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα, η οποία είναι μακράν η μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια πετρελαιοφόρων στον κόσμο.

Οι τρέχουσες κυρώσεις της ΕΕ, που συμφωνήθηκαν τον Ιούνιο, περιλαμβάνουν εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο μέσω θαλάσσης, με απαγόρευση παροχής υπηρεσιών -- όπως ασφάλιση, μεσιτεία και χρηματοδότηση -- που απαιτούνται για τη μεταφορά πετρελαίου σε όλο τον κόσμο και εξαιρέσεις στις παραδόσεις αγωγών. Το πακέτο αυτό πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Δεκέμβριο όσον αφορά το αργό πετρέλαιο μέσω θαλάσσης και στις αρχές του 2023 για τα προϊόντα διύλισης.

Η ναυτιλία αποκλείστηκε από το προηγούμενο πακέτο ύστερα από πιέσεις από τα ναυτιλιακά κράτη, όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο καταλήγει πως τα κράτη της ΕΕ συζητούν επίσης την επιβολή νέων κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω περιορισμών στις εξαγωγές ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φυσικό αέριο: Νέο ράλι για τις τιμές στην Ευρώπη, μετά από τις ενεργειακές απειλές της Ρωσίας

ΕΕ: Πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου ζητούν Ελλάδα και 14 ακόμα κράτη μέλη

Η Ουκρανία καλεί την ΕΕ να επιβάλει νέες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία